ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλάους Γιοχάνις: Η Ρουμανία θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους να πετάνε F-16

Κλάους Γιοχάνις: Η Ρουμανία θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους να πετάνε F-16
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Ρουμανία θα δημιουργηθεί ένα περιφερειακό κέντρο, όπου οι Ουκρανοί πιλότοι θα εκπαιδευτούν σε μαχητικά F-16.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια των εορτασμών με αφορμή την Ημέρα του Ρουμανικού Ναυτικού, μεταδίδει το RBC-Ukraine.

«Θα συμμετάσχουμε στην εκπαίδευση του ουκρανικού στρατού στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Θα φιλοξενήσουμε το μελλοντικό περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης πιλότων F-16, ένα κέντρο που θα εξυπηρετεί εξίσου Ρουμάνους, συμμάχους και Ουκρανούς πιλότους», η τόνισε ο Πρόεδρος της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τον Γιοχάνις, η χώρα του, μαζί με άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ, θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία στον αγώνα της για ειρήνη και ελευθερία.

«Θα συνεχίσουμε τον συντονισμό στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να ξεπεράσουμε αποτελεσματικά τις πολυάριθμες συνέπειες του πολέμου.

»Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ευρωπαϊκή πορεία του Κιέβου και να υποστηρίζουμε σημαντική ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ουκρανία σε όλα τα επίπεδα», πρόσθεσε.

Ένας Γερμανός πρόεδρος της Ρουμανίας

Ο Κλάους Βέρνερ Γιοχάνις (Klaus Werner Iohannis, 13 Ιουνίου 1959) είναι Ρουμάνος πολιτικός γερμανικής καταγωγής.

Εξελέγη πρόεδρος της Ρουμανίας στις εκλογές του 2014, ενώ είναι και ηγέτης του Εθνικού Φιλελεύθερου Κόμματος από το 2014, έχοντας διατελέσει και στο παρελθόν πρόεδρος του Δημοκρατικού Φόρουμ Γερμανών στη Ρουμανία από το 2002 μέχρι το 2013.

Προτού κατέλθει στην πολιτική, ο Γιοχάνις εργαζόταν ως δάσκαλος Φυσικής και ως σχολικός επιθεωρητής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εξοργισμένος ο Ζελένσκι με Τραμπ: Τα δώρα στον Πούτιν δεν θα φέρουν την ειρήνη

Κρεμλίνο: Ο Πούτιν δήλωσε στον Τραμπ έτοιμος να προμηθεύσει πετρέλαιο στις ΗΠΑ και τις παγκόσμιες αγορές

Συμφωνία Τραμπ-Πούτιν: Η Ρωσία «ρίχνει» στην αγορά 4,8 εκατ. τόνους diesel – Τέλος οι κυρώσεις

Ζελένσκι: «Τρομερό λάθος» η άρση των κυρώσεων για τους δύο Ρώσους δισεκατομμυριούχους

Ουκρανία: Τρεις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr