ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Στην Κοιλάδα των Χριστιανών καταφεύγουν Ελληνορθόδοξοι και Συριακοί από Χαλέπι, Χάμα και Χομς

Συρία: Στην Κοιλάδα των Χριστιανών καταφεύγουν Ελληνορθόδοξοι και Συριακοί από Χαλέπι, Χάμα και Χομς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγές από την πόλη Χομς στην κεντρική Συρία, η οποία, μετά τη Χάμα που αλώθηκε την Πέμπτη 5/12, είναι ο επόμενος στόχος των τζιχαντιστών, πηγές που επικαλείται ο λογαριασμός Greco-Levantines World Wide στο «Χ», αναφέρουν ότι οι χριστιανικές γειτονιές είναι πλέον σχεδόν εξ ολοκλήρου έρημες, με τους περισσότερους κατοίκους να καταφεύγουν στην Κοιλάδα των Χριστιανών και σε κοντινά χριστιανικά χωριά δυτικά της Χομς.

Οι Ελληνορθόδοξες και οι Συριακές [προχαλκηδόνιοι χριστιανοί] χριστιανικές οικογένειες από τη Χομς και τα κοντινά χωριά κοντά στις γραμμές μάχης νότια της Χάμα, συμπεριλαμβανομένων των Al-Mashrafah και Kafr Bahm, καταφεύγουν στην Κοιλάδα των Χριστιανών αναζητώντας ασφάλεια και καταφύγιο.

Η Κοιλάδα των Χριστιανών [Ουάντι Αλ-Νασάρα] φιλοξενεί χιλιάδες Έλληνες της Αντιοχείας και άλλους Χριστιανούς, άλλων δογμάτων και εθνοτήτων, που φεύγουν από τον πόλεμο στο Χαλέπι, τη Χάμα και τη Χομς.

Η Κοιλάδα των Χριστιανών είναι περιοχή της δυτικής Συρίας, κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, που ανήκει διοικητικά στο Κυβερνείο (Περιφέρεια) της Χομς.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της περιοχής είναι Ελληνορθόδοξοι Χριστιανοί που πρόσκεινται στο Πατριαρχείο της Αντιόχειας.

Δείτε σε βίντεο την Κοιλάδα των Χριστιανών:

Δείτε χάρτη της εμπόλεμης ζώνης:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Jerusalem Post: Πώς η ίδρυση του Ισραήλ αντικατοπτρίζει την Ελληνική Ανεξαρτησία – και γιατί αυτό αγνοείται

Λίβανος και Συρία για την ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων

ΗΠΑ: «Ρίζα» κάθε σύγχρονης ισλαμιστικής τρομοκρατίας η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Αυξανόμενη ανησυχία στο Ισραήλ για τα σχέδια ανασυγκρότησης του συριακού στρατού

Οικ. Πατριάρχης και Αλέξης Τσίπρας: Εκκλησία και Αριστερά με κοινές ανθρωπιστικές αρχές και αξίες – Η Ελλάδα κράτος-πυλώνας της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr