ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόμπανι, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Συρία, Τζιχαντιστές,


















































Γιατί οι Ισραηλινοί ανατίναξαν την τουρκική βάση στη Β/Δ Συρία - Τι είπε ο Νετανιάχου
«Κοτούλες» (ή μάλλον... γαλοπούλες) οι Τούρκοι μετά τις ισραηλινές βόμβες που έφαγαν στη Β/Δ Συρία - Θρασύδειλοι με ρόμπες
Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: ΣΟΚ στην Τουρκία από τον ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό - «Η Τουρκία σκύβει το κεφάλι μόνο όταν είσαι
Ελλάς-Ισραήλ συμμαχία: Συνάντηση Δημητρίου Χούπη και Εγιάλ Ζαμίρ στην Ιερουσαλήμ - Σε νευρικό κλονισμό η Τουρκία
Politico: Η Ελλάδα «σαμποτάρει» τα σχέδιά της για το brain drain - Πώς κατέρρευσε το πρόγραμμα των 80 εκατ. ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στις σκληρές μάχες που μαίνονται στην Κομπάνι οι Κούρδοι κατάφεραν να σκοτώσουν 16 τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος.
Σύμφωνα με το πολεμικό ανακοινωθέν των Κούρδων οι τζιχαντιστές επιχείρησαν να κάνουν επίθεση για να προωθηθούν στην πόλη όμως οι Κούρδοι μαχητές με την βοήθεια των Πεσμεργκά κατάφεραν να τους αποτρέψουν.
Στην ίδια μάχη ένας Κούρδος έπεσε νεκρός.
“Η επίθεση έγινε την Τετάρτη το βράδυ όταν οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να κερδίσουν έδαφος στην ανατολική πλευρά της πόλης. Η επίθεση εκδηλώθηκε σε τρία διαφορετικά μέτωπα αλλά καταφέραμε να τους αποτρέψουμε” δήλωσε ο εκπρόσωπος των Κούρδων στο πρακτορείο Firat.
Την ίδια ώρα ο αντιπρόεδρος της Ροζάβα (Κουρδιστάν Συρίας), Σαλέχ Μουσλέμ, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο στην Γερμανία δήλωσε ότι αυτό που συμβαίνει στο συριακό Κουρδιστάν είναι η δημιουργία μιας νέας κοινωνίας, αυτοδιοικούμενης, που δημιουργεί ένα νέο ρεύμα ανατροπής στην Μέση Ανατολή.























































