Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Άσπα Μόρφου
Αστροσοφία

Νέα Σελήνη Αυγούστου – Αναγκαστική προσγείωση

Νέα Σελήνη Αυγούστου – Αναγκαστική προσγείωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 27 Αυγούστου στις 11 και 18 λεπτά το πρωί, η Σελήνη συναντά τον Ήλιο στην 4η μοίρα και 3 λεπτά της Παρθένου και μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι, έναν νέο σεληνιακό κύκλο διάρκειας 28 ημερών.

Τα ζητούμενα κάθε τέτοιας συνάντησης, κάθε Νέας Σελήνης, είναι η αρχή, οι ενάρξεις, οι νέοι στόχοι που ενώ στο πλανητικό σκηνικό αποτυπώνονται ως συγκυρίες δεν αποτελούν τυχαιότητες καθώς καθρεφτίζουν απόλυτα τις εσωτερικές μας ανάγκες.

Η μεταβλητική φύση της Παρθένου δρομολογεί πάντοτε τη μετάβαση από την εποχή του καλοκαιριού σε αυτή του φθινοπώρου ενώ ταυτόχρονα μετατοπίζει και το φορτίο των συλλογισμών μας… καθώς για άλλη μια φορά οι προτεραιότητες αλλάζουν.

Ως το τέλος αυτού του σεληνιακού κύκλου, στις 26 Σεπτεμβρίου, η λογική της απλής και ταπεινής Παρθένου κρατώντας γερά τα γκέμια της καρδιάς οδηγεί το κέντρο της ύπαρξης μας στον δρόμο της πεζής πραγματικότητας.

Η δυσφορία και ο εκνευρισμός, που κάθε φορά προκαλείται από οτιδήποτε μας ξεβολεύει, αποτυπώνονται ξεκάθαρα σε αυτόν τον σχηματισμό της Νέας Σελήνης με την έντονη δυσαρμονία του Άρη.

Στους αεικίνητους Διδύμους, η φύση της ενέργειάς του μας επιτρέπει όχι μόνο να δούμε το κάθε θέμα από πολλές πλευρές έτσι ώστε να βρούμε τη λύση που μας ταιριάζει αλλά και να ασχοληθούμε ταυτόχρονα με πολλά θέματα εντοπίζοντας τις λύσεις τους.

Όμως, με τη συγκεκριμένη δυσαρμονία του, η τάση για βιαστικές νευρικές κινήσεις, που ουσιαστικά κρύβουν μια εγωιστική διάθεση… συνήθως οδηγεί σε λάθος επιλογές.

Πολλά θέματα έρχονται αυτή την εποχή στο προσκήνιο.

Εργασιακά ζητήματα, θέματα υγεία, συνήθειες διατροφής και άσκησης, μα και η πρακτική οργάνωση του χρόνου και των συνθηκών της καθημερινότητας γίνονται οι άμεσες προτεραιότητες και ζητούμενα προς τακτοποίηση προκειμένου να επιστρέψουμε στη ρουτίνα του φθινοπώρου… στην ασφάλεια της κανονικότητας.

Παρόλο που η καθημερινότητα θεωρείται από πολλούς συνώνυμο της λέξης κανονικότητας τα τελευταία χρόνια η σύνδεση των δύο λέξεων δημιουργεί μια ασάφεια.

Προφανώς γιατί αναφέρεται στη ασφάλεια μια τακτοποιημένης ρουτίνας, που υπήρχε πριν την εμφάνιση της πανδημίας και της αναστάτωσης που αυτή έφερε σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Το ποθούμενο της κανονικότητας, όσο και αν διακαώς το αναζητούμε, δεν είναι άμεσα διαθέσιμο ούτε με αυτή την πλανητική συγκυρία.

Η θέση της Νέας Σελήνης στην περιοχή της Παρθένου και η επιθετική διάθεση του Άρη δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για έλεγχο και μείωση των ήδη αυξημένων κρουσμάτων.

Και ενώ η καίρια θέση του Πλούτωνα δηλώνει τη δυνατότητα της προσαρμογής μας στα νέα δεδομένα, η αστρική θέση της δυσαρμονίας του Κρόνου με τον Ουρανό δεν αποκλείουν την επαναφορά των περιορισμών και των αντιδράσεων.

Από τις πρώτες μέρες του νέου σεληνιακού κύκλου, ίσως διαπιστώσουμε έκπληκτοι πως… όλα όσα εσκεμμένα δεν βάλαμε μέσα στη βαλίτσα των διακοπών, κυρίως άγχη και σκοτούρες, έρχονται τώρα να μας συναντήσουν.

Ο χρόνος να τα αντιμετωπίσουμε τώρα ίσως είναι ο πιο κατάλληλος.

Καθώς τώρα με την απόλυτη λογική της Παρθένου η δυνατότητα να αντικρίσουμε την αλήθεια κατάματα, να κρίνουμε, να επικρίνουμε, να αφαιρέσουμε ότι πια δεν είναι χρήσιμο και να προσθέσουμε οτιδήποτε μας ωφελεί… είναι στη διάθεσή μας.

Στο γενικό πρόσταγμα της οργάνωσης η ελευθερία της χαράς και της διασκέδασης, αυτά που κυρίως εκπροσωπεί η Αφροδίτη… μοιάζουν ξεχασμένα.

Παρόλο που από τη θέση της στον Λέοντα έχει έντονη την επιθυμία να γευτεί την απόλαυση των αισθήσεων και να ζήσει ρομαντικούς έρωτες… η εμπλοκή της στον δύσκολο σχηματισμό του Ουρανού και του Κρόνου την αναγκάζει σε απολογισμό και αφαίρεση.

Το θετικό από όλον αυτόν το αυστηρό σχηματισμό είναι η σίγουρα η ευκαιρία, μετά από τις γευστικές απολαύσεις και την χαλαρότητα του καλοκαιριού, να επιστρέψουμε σε υγιεινές συνήθειες και σε ένα πρόγραμμα άσκησης και διατροφής.

Το ίδιο αφαιρετικό κλίμα όμως επικρατεί και στον τομέα των σχέσεων.

Η τάση της απελευθέρωσης του Ουρανού, εκφράζοντας κάποιες σιωπηλές και κρυφές επιθυμίες, έχει τη δυναμική να δράσει καταλυτικά και απρόσμενα διαλύοντας ακαριαία σχέσεις και απομακρύνοντας ανθρώπους που η κοινή τους πορεία ήδη είχε φτάσει στο τέρμα της.

Οι σκέψεις και οι δράσεις αυτού του μήνα υποκινούνται από μια εσωτερική ανάγκη τακτοποίησης της καθημερινότητας.

Στον άχαρο ρόλο αυτής της διαδικασίας η σχολαστική επιμονή στη λεπτομέρεια είναι αυτή που θα φέρει το τέλειο αποτέλεσμα.

Και προφανώς μπορούμε να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα εάν με τη δυναμική του Ερμή, της σκέψης και του λόγου, ορίσουμε, συζητήσουμε και επικοινωνήσουμε αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη… αρχικά με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Η Νέα εκρηκτική Σελήνη της Παρθένου δίνει τη σκυτάλη της απαιτητικής της διαχείρισης σε όλους μας.

Απευθύνεται ιδιαίτερα στους Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύς και Δίδυμους του πρώτου δεκαημέρου.

Επίσης στους Λέοντες, Σκορπιούς, Υδροχόους και Ταύρους στο τέλος του δευτέρου αρχές τρίτου δεκαημέρου καθώς και σε όσους έχουν τους προσωπικούς τους πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα γύρω από την 5η μοίρα της Νέας Σελήνης.

https://www.facebook.com/AstrosofiaAspa

Μέλος του Ερευνητικού Τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

https://www.facebook.com/kosmogramma.gr

www.kosmogramma.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα Π-Αστρικά της εβδομάδας: Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω – Το στρατηγικό σχέδιο της βελτίωσης

Χειμερινό Ηλιοστάσιο – Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου: «Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα»

Πανσέληνος Δεκεμβρίου στους Διδύμους – Πώς θα επηρεάσει

Τα Π-Αστρικά της εβδομάδας: Πανσέληνος στους Διδύμους – Βιαστείτε γιατί χανόμαστε

Τα Π-Αστρικά της εβδομάδας: Νέα Σελήνη στον Τοξότη – Ο θρίαμβος της αισιοδοξίας!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr