Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Ανάπτυξη δεν είναι το ξεπούλημα και η αποικιοκρατία

Ανάπτυξη δεν είναι το ξεπούλημα και η αποικιοκρατία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Στέφανος Μυτιληναίος,

Ανάπτυξη δεν είναι να πουλήσεις μια κερδοφόρα δημόσια επιχείρηση, να πάρεις τα χρήματα και να τα δώσεις στους τοκογλύφους. Ούτε νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται με αυτό τον τρόπο, το Δημόσιο ζημιώνεται γιατί χάνει μια επιχείρηση που του φέρνει σταθερά έσοδα, τα χρήματα από την πώληση δεν πάνε στον ελληνικό λαό αλλά καταλήγουν στους δανειστές.

Ανάπτυξη είναι να έρθει ένας επιχειρηματίας, να επενδύσει δικά του κεφάλαια, να δημιουργήσει δική του επιχείρηση και παράλληλα νέες θέσεις εργασίας. Και φυσικά ο επιχειρηματίας να αναλάβει και το ρίσκο. Εγγυημένη επιχειρηματικότητα δεν υπήρξε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία.

Ιδιωτικοποίηση δεν είναι να πουλάς μια ελληνική δημόσια κερδοφόρα επιχείρηση στην κρατική εταιρεία ενός ξένου κράτους. Από πότε το αλλοδαπό δημόσιο θεωρείται ιδιώτης; Αντιθέτως, όταν πουλάς τις δημόσιες επιχειρήσεις σου σε ξένα κράτη, αυτό σημαίνει αποικιοκρατία.

Ανάπτυξη δεν είναι να έρχονται οι ξένες πολυεθνικές, να “χτυπάνε” την αγορά με χαμηλότερες τιμές, να κλείνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να τις ανταγωνιστούν, οι Έλληνες να καταλήγουν υπάλληλοι από αφεντικά και τα κέρδη των πολυεθνικών, να μην ανακυκλώνονται εντός της ελληνικής πραγματικής οικονομίας, αλλά να φυγαδεύονται, ζεστό συνάλλαγμα, στις χώρες προέλευσης των πολυεθνικών.

Ανάπτυξη δεν είναι να περηφανεύεσαι ότι φέτος θα έρθουν σε όλη την Ελλάδα 20.000.000 τουρίστες, ενώ μόνο τη Βενετία επισκέπτονται 21.000.000 τουρίστες το χρόνο.

Ανάπτυξη δεν είναι να ξεπουλάς τη δημόσια γη σε ξένους, διότι όταν η γη θα ανήκει στους ξένους, τότε θα ανήκει και η χώρα σου, εκτός εάν με κάποιο “μεταφυσικό” τρόπο μπορεί να εννοείται ανεξάρτητο κράτος με ιδιοκτήτες ξένους της γης του.

Ανάπτυξη σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τίποτα απ’ όσα κάνει αυτή η κυβέρνηση. Αποικιοκρατία και ξεπούλημα είναι και οι κυβερνήτες “μας” ντίλερς περιουσίας που δεν τους ανήκει, αφού ιδιοκτήτης είναι ο ελληνικός λαός και ουδέποτε τους εξουσιοδότησε για όσα πράττουν…

Ανάπτυξη είναι αφού πρώτα διδάξεις στους ανθρώπους σου τέχνες και επιστήμες, να τους κάνεις παραγωγικούς, χρήσιμους στην κοινωνία και στη συνέχεια, ως πατρικό κράτος, να τους χρηματοδοτήσεις, να τους στηρίξεις και φυσικά να τους ελέγχεις και να τους συμβουλεύεις, ώστε να μπορέσουν να παράξουν, να αναπτυχθούν, να ευημερήσουν, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ως έθνος.

Ανάπτυξη είναι οι φόροι που πληρώνει ο λαός να είναι ανταποδοτικοί, δηλαδή να επιστρέφουν στους πολίτες ως κοινωνικό κράτος, παιδεία, υγεία, υποδομές, ασφάλεια, κοινωνική ειρήνη, επίπεδο ζωής. Όχι να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα οι κρατικοδίαιτοι ολιγάρχες, να το σπαταλούν οι πολιτικοί για δικό τους όφελος, να ξεχρεώνονται οι τοκογλύφοι.

Ανάπτυξη είναι μόνο η αυτοδύναμη, εκείνη που έκανε το έθνος μας σπουδαίο σε πολλές εποχές και ήταν εκείνη που είχε ως αποτέλεσμά της τη γέννηση του υπέροχου ελληνικού πολιτισμού.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα είναι ξεπούλημα, υποδούλωση και θα καταλήξει σε γενοκτονία, η οποία έχει ήδη αρχίσει αφού ο πληθυσμός μας τα τελευταία πέντε μνημονιακά χρόνια μειώνεται με ραγδαίους ρυθμούς. Κι όταν ένας πληθυσμός μειώνεται, αυτό σημαίνει ότι το έθνος πεθαίνει…

Τα έγραψα απλά για να τα θυμάστε την Κυριακή στην κάλπη. Και με αυτά στο μυαλό σας να πάτε να ψηφίσετε…

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr