Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Θεόδωρος Κατσανέβας
Πανεπιστημιακός, Γ.Γ. Ελληνικής Δημοκρατικής Κίνησης ΔΡΑΧΜΗ

Το ευρώ έχει ημερομηνία σύντομης λήξης

Το ευρώ έχει ημερομηνία σύντομης λήξης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Άνγκελα Δωροθέα Μέρκελ, μετά τις 25 Μαΐου, πρέπει να νιώθει μεγάλη μοναξιά και κατάθλιψη.

Μπορεί να νίκησε σε χώρες – προτεκτοράτα όπως η Ελλάδα, αλλά ηττήθηκε βαριά σχεδόν παντού αλλού και ειδικότερα σε χώρες με μεγαλύτερο ειδικό βάρος όπως η Γαλλία, εκεί δηλαδή που έχει κυρίαρχη σημασία.

Το τέλος του ευρώ δεν θα προέλθει φυσικά από μικρές χώρες σαν τη δική μας, την Κύπρο, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, που έχουν παραδοθεί μέσω και των εδώ γερμανοτσολιάδων, στη γερμανική κατοχή, αλλά από μεγάλες και κυρίως από τη Γαλλία.

Στη μεγαλύτερη αυτή χώρα μετά τη Γερμανία, θριάμβευσε η Μαρί Λεπέν, η οποία έχει σαφώς μετακινηθεί στο κέντρο του πολιτικού φάσματος, με κυρίαρχο πολιτικό πρόταγμα την επιστροφή στο γαλλικό φράγκο. Με δεδομένο ότι η Λεπέν τείνει να κυριαρχήσει στο πολιτικό προσκήνιο της μεγάλης Γαλλίας, είναι περισσότερο από φανερό ότι δεν μπορεί να αντέξει το ευρώ, χωρίς τη συμμετοχή της.

Στη Μ. Βρετανία νικητής αναδείχτηκε ο φιλλέληνας Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος προωθεί την έξοδο της χώρας του από την Ε.Ε.

Στην Ιταλία, τα δύο κόμματα, του Μπέμπε Γκρίλο και του Μπερλουσκόνι, αθροιστικά έρχονται πρώτοι και προτάσσουν την επιστροφή στη λιρέτα, παρ’ όλες τις άλλες διαφορές μεταξύ τους.

Πολύ καλές έως εντυπωσιακές επιδόσεις είχαν και τα περισσότερα ευρωσκεπτικιστικά, τα αντι-ευρώ κόμματα, στη Δανία, τη Σουηδία, τη Φιλανδία, την Αυστρία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, στην Ισπανία κλπ.

Ακόμα και μέσα στην κοιτίδα της ευρωφυλακής, τη Γερμανία, οι αντι-ευρώ του Μπερντ Λούκε με το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), εισέρχονται πανηγυρικά στη Ευρωβουλή με ποσοστό 7% και προβλέπεται να κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή της Ανγκέλας Δωροθέας Μέρκελ.

Με την αβάσταχτη μοναξιά της Δωροθέας, μπορεί να συμπάσχουν μαζί της οι εδώ γερμανοτσολιάδες, όπως και οι «ψεκασμένοι», οι αδιάβαστοι, οι φοβισμένοι, οι μιντιοπληγμένοι, οι παράλογα ερωτευμένοι με το ευρω-μάρκο. Ότι και να κάνει το Δ’ Ράϊχ, το έγκλημα του ευρώ που έχει καταστρέψει τις χώρες του νότου και επιβάλλει μια εκλεπτυσμένη αλλά άγρια γερμανική κατοχή, όχι πολύ αργά από σήμερα έχει ημερομηνία λήξης.

 • ΗΠΑ και Κίνα οι δύο παγκόσμιες δυνάμεις – Η ΕΕ στη «β΄ εθνική»
  Δημοσιογράφος, Συγγραφέας
 • Σταθερότητα-κανονικότητα και άλλα «αφηγήματα»
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
 • Ο «Δούκας της Σπάρτης»…
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
 • Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
  Follow @tribunegr