Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ο Πρέσβυς
Διπλωματικά και Παραδιπλωματικά

Ο Δένδιας ήταν στην Οδησσό κι ο «ΒΗΜΑτοδότης» έριχνε λάσπη στον ανεμιστήρα

Ο Δένδιας ήταν στην Οδησσό κι ο «ΒΗΜΑτοδότης» έριχνε λάσπη στον ανεμιστήρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κάποια εμμονή, ίσως μάλλον εμπάθεια, με τον Νίκο Δένδια έχουν οι εφημερίδες που φιλοξενούν απόψεις εκσυγχρονιστών, ξέρετε ποιων, εκείνων που μας προτρέπουν επανειλημμένα σε συνθηκολόγηση με την Τουρκία. Όταν δεν «ξεσαλώνουν» «Τα ΝΕΑ» σειρά παίρνει το κυριακάτικο αδελφάκι τους, «Το ΒΗΜΑ».

Ποια είναι η «καραμέλα» του «εκσυγχρονιστάν», επειδή όπου απουσιάζουν λογική και επιχειρήματα επαναλαμβάνεται η συκοφαντία, κατά το γκεμπελικό «πες, πες, κάτι θα μείνει»;

Ότι δήθεν ο Νίκος Δένδιας «ξεγελάστηκε» από τον Σεργκέι Λαβρόφ για την εισβολή στην Ουκρανία.

Μισό τώρα, για να καταλάβουμε επιτέλους τι θέλουν να πουν: Σε άλλη περίπτωση η Ελλάδα θα απέτρεπε την εισβολή στην Ουκρανία;

Ποια είναι ακριβώς η μομφή που εδώ «ορθώνεται»;

Να μας τη πουν, να μας την εξηγήσουν για να την καταλάβουμε κι εμείς οι αδαείς.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Ζελένσκι πίστευε μέχρι τελευταία στιγμή ότι οι Ρώσοι δεν θα επιτεθούν στη χώρα του κι έκανε μάλιστα και εκκλήσεις στους Αμερικανούς να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

Αλλά κι οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες δεν είχαν πειστεί ότι η Ρωσία θα έμπαινε στην Ουκρανία.

Εν τω μεταξύ, ξαναρωτάμε, γιατί το επαναλαμβάνουν; Τι θέλουν να πουν; Που θέλουν ακριβώς να καταλήξουν;

Νομίζουν ότι έτσι πλήττουν τον Νίκο Δένδια στην ελληνική κοινή γνώμη;

Πρώτος και με διαφορά είναι, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ο υπουργός Εξωτερικών σε δημοφιλία και μάλιστα οριζόντια στον ελληνικό λαό.

Αναρωτιόμαστε ευλόγως λοιπόν, αφού αυτά δεν περνάνε στον ελληνικό λαό, για που τα λένε;

Για να τα ακούν οι ξένοι; «Θάβουν» τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών στους ξένους; Έτσι νομίζουν;

Μάλλον προς τα εκεί «κοιτάνε», οι τουρκομπαρόκ λιβελλογράφοι, γι’ αυτό κι ο «ΒΗΜΑτοδότης» την Κυριακή ενέπλεξε στο εκσυχρονιστικό «αφήγημα» περί «εξαπάτησης» Δένδια από τον Λαβρόφ μέχρι και τον Αμερικανό πρεσβευτή Πάιατ, ότι δήθεν είχε προειδοποιήσει τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών αλλά δεν εισακούστηκε, διότι -σε περίπτωση που διαφεύγει από τον μέσο αναγνώστη που δεν «κατανοεί» τα γεωπολιτικά, όπως τα καταλαβαίνει ο «ΒΗΜΑτοδότης», η Ελλάδα θα σταματούσε όχι μόνο τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά θα έβαζε και τον Πούτιν τιμωρία στη γωνία στο ένα πόδι.

Έγραψε λοιπόν ο «ΒΗΜΑτοδότης»:

«Αλλά πέραν αυτών αποκάλυψε (σ.σ. ο κ. Πάιατ) ότι πριν από τη ρωσική εισβολή είχε επισκεφθεί πάμπολλες φορές και ενημερώσει τον έλληνα υπουργό Εξωτερικών κ. Ν. Δένδια για τα ρωσικά πολεμικά σχέδια σε βάρος της Ουκρανίας.

»Όπως σχολίασε ένας εκ των παρευρισκομένων στο Forum (σ.σ. του Οικονομικού Ταχυδρόμου) ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών μάλλον δεν επείσθη από τις πληροφορίες που του μετέφερε ο αμερικανός πρέσβης και αντιθέτως πίστεψε τον Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος τον διαβεβαίωσε κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα ότι δεν επίκειται εισβολή στην Ουκρανία».

Και λίγο παρακάτω συνεχίζει ο τουρκομπαρόκ γκεμπελισμός:

«Ετερος κακεντρεχής έσπευσε επίσης να σχολιάσει πως όταν αποτιμηθεί η δραστηριότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στην τρέχουσα εκρηκτική περίοδο πολλοί θα εκπλαγούν με τις χαμηλές επιδόσεις της».

Η ειρωνεία βέβαια είναι ότι όλα αυτά κυκλοφόρησαν την Κυριακή, ενώ ο Νίκος Δένδιας -αιφνιδιαστικά- βρισκόταν μέσα στην εμπόλεμη Οδησσό, θέτοντας σε λειτουργία ξανά το ελληνικό προξενείο της πόλης, που είχε κλείσει πριν μερικές ημέρες για λόγους ασφαλείας και παραδίδοντας ανθρωπιστική βοήθεια στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ συναντήθηκε και με την αντιπρόεδρο της ουκρανικής κυβέρνησης.

Και τη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, που άτιμα ενέπλεξε ο «ΒΗΜΑτοδότης» στη λασπολογία του, συνεχάρη τον κ. Δένδια και εξέφρασε την ιδιαίτερη εκτίμηση της χώρας του στις ενέργειες του υπουργού και του υπουργείου Εξωτερικών εν γένει, για την στήριξη της ομογένειας, καθώς και για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Συμπέρασμα: Εκεί στο εκσυγχρονιστάν έχετε σοβαρό πρόβλημα και το μόνο που καταφέρνετε είναι να διασύρεστε με τις ανοησίες που γράφετε και να διαψεύδεστε από τα γεγονότα. Εσείς διασύρεστε, λάσπη στον ανεμιστήρα ρίχνετε.

Και αναίσχυντα πιάνετε στις πένες σας μέχρι και συμμάχους και ειλικρινείς φίλους της πατρίδας μας, όπως τον φιλέλληνα Τζέφρι Πάιατ, για να εξυπηρετήσετε τα άθλια μικροπολιτικά σας παιχνίδια.

Βέβαια είναι εύκολο να είναι κάποιος λασπολόγος όταν γνωρίζει ότι η αξιοπιστία του έχει χαθεί… Προφανώς δεν σας νοιάζει η πατρίδα. Πότε σας ένοιαξε;

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr