Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε η Μίνα Αδαμάκη στα 78 της

Πέθανε η Μίνα Αδαμάκη στα 78 της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μίνα Αδαμάκη,

Στα 78 της χρόνια άφησε την τελευταία της πνοή η Μίνα Αδαμάκη, μια λαμπρή μορφή του ελληνικού θεάτρου και της τηλεόρασης.

Ηθοποιός και σκηνοθέτης άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της στη τέχνη, ενώ έγινε από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς με τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά «Τρεις Χάριτες», όπου έπαιξε το ρόλο της «Ιρίνας».

Πάλευε επί σειρά χρόνων με προβλήματα υγείας και συγκεκριμένα με πολλαπλό μυέλωμα μέχρι που η υγεία της επιδεινώθηκε αισθητά το τελευταίο διάστημα.

Την είδηση γνωστοποίησε και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μαθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι αξιαγαπητοι συνάδελφοι μας … Η γλυκεια μας Μινα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από την Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτοκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κοσμησε το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια… Ανεξίτηλη θα μείνετε στην μνήμη μας αγαπημένοι μου.. Καλό ταξιδι».

Η Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στο Βόλο τον Ιούλιο του 1944 και από πολύ νωρίς την κέρδισε η τέχνη, το δρόμο της οποίας και επιθύμησε να ακολουθήσει όταν μετακόμισε στην Αθήνα.

Πέρασε στη Νομική και έπειτα έδωσε κρυφά εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης όπου και πέρασε.

Πολύ γρήγορα αντιλήφθηκε την κλίση της στο κωμικό στοιχείο της υποκριτικής.

Ως φοιτήτρια της Σχολής πρωτοεμφανίστηκε σε δράμα, στη «Δολοφονία του Μαρά» ενώ ως απόφοιτος (έμεινε για μία 5ετία στο Τέχνης ως ηθοποιός) η πρώτη της μεγάλη επιτυχία σημειώθηκε με το «Μάθημα» του Ιονέσκο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιώργος Καπουτζίδης: Το 2015 θα τον δούμε στην «Εθνική Ελλάδος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr