Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι σχεδιάζουν να μπλοκάρουν την αγορά του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη

Ποιοι σχεδιάζουν να μπλοκάρουν την αγορά του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί η υπόθεση της σωτηρίας του Μαρινόπουλου με το “πέρασμα” του στον Σκλαβενίτη να φαίνεται τελειωμένο, ωστόσο πληροφορίες του tribune.gr από πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι οι ανταγωνιστές του στο χώρο των σούπερ μάρκετ εξετάζουν το ενδεχόμενο να εκμεταλλευτούν προς όφελος τους τη συμφωνία μεταξύ των δυο ομίλων με κάθε τρόπο και μέσο.

Και για να γίνουμε πιο σαφείς, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άλλοι παίκτες στο χώρο και κυρίως οι “μεγάλοι” θεωρούν αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος τους το “κούρεμα” των οφειλών του Μαρινόπουλου που θα επωμιστεί ο Σκλαβενίτης, προς τους προμηθευτές.

Το τι θα πράξουν δεν είναι ακόμη βέβαιο, ούτε όλοι οι ανταγωνιστές δεν είναι διατεθειμένοι να ακολουθήσουν την ίδια οδό. Το πλέον πιθανό είναι να απαιτήσουν και αυτοί από τους προμηθευτές τους κάποιο “κούρεμα” των οφειλών τους προς αυτούς, που μπορεί να “βαπτιστεί” έκπτωση ή οτιδήποτε άλλο.

Δεν αποκλείεται πάντως το ενδεχόμενο κάποιες από τις επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ να προσφύγουν και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, τόσο γιατί θεωρούν αθέμιτο ανταγωνισμό το κούρεμα των χρεών του Μαρινόπουλου τα οποία θα επωμισθεί ο Σκλαβενίτης, ενώ ζητούμενο παραμένει και το μέγεθος που δημιουργείται στην αγορά μετά την συνένωση των δύο σούπερ μάρκετ.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η συγχώνευση των δυο μεγάλων ομίλων δημιουργεί κλίμα έντασης αν όχι πολέμου στην ελληνική αγορά, με τους προμηθευτές να βρίσκονται εν μέσω πυρών…

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι οι προμηθευτές με τους οποίους μίλησε το tribune, έχουν στην πλειοψηφία τους αποδεχτεί το “κούρεμα” των οφειλών του Μαρινόπουλου προς αυτούς, ενώ θεωρούν ότι ο Σκλαβενίτης αξίζει μιας κάποιας βοήθειας από μέρους τους, καθώς αναλαμβάνει ένα μεγάλο ρίσκο με την διάσωση του Μαρινόπουλου, που κανένας άλλος μεγάλος παίτξης στην αγορά δεν θέλησε να πάρει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Η ΔΕΗ αγοράζει τον «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ» – Πήρε το πράσινο φως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Μειώσεις τιμών σε 108 brands υπόσχεται η κυβέρνηση – Παραδέχεται εμμέσως την αισχροκέρδεια στην αγορά

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί ως τροχονόμος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων

Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 21/1 – Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr