Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ουρά στο ταμείο” του Πρωτοδικείου για τη Μαρινόπουλος

“Ουρά στο ταμείο” του Πρωτοδικείου για τη Μαρινόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με το βλέμμα στραμμένο στο Πρωτοδικείο βρίσκονται οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, καθώς και πολλές επιχειρήσεις της αγοράς τροφίμων και ποτών και σαφώς οι περίπου 11.000 εργαζόμενοι της αλυσίδας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “Ναυτεμπορική”, κοινή προσδοκία της αγοράς είναι να εκδοθεί άμεσα η απόφαση του δικαστηρίου, προκειμένου να ενεργοποιηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους που επικαλείται η εφημερίδα, «κανένας δεν είναι σε θέση να προδικάσει το αποτέλεσμα και ιδιαίτερη σημασία έχει το κατά πόσο το Πρωτοδικείο θα περιλάβει “αστερίσκους” σε ενδεχόμενη έγκριση υπαγωγής της Μαρινόπουλος στο άρθρο 106 βθ», ενώ συμπληρώνουν ότι «η αγωνία είναι εύλογη για την έκβαση της υπόθεσης, ωστόσο πρέπει να κυριαρχεί η ψυχραιμία. Εξάλλου, το βέβαιο είναι ότι η απόφαση του δικαστηρίου είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση θα είναι τεκμηριωμένη και θα βασίζεται σε δεδομένα και όχι σε φήμες/εικασίες/προσδοκίες».

Σύμφωνα με τους ίδιους, αιχμή το δόρατος θεωρείται το busisness plan που έχει κατατεθεί από την πλευρά Σκλαβενίτη και η βιωσιμότητα που αυτό δύναται να εξασφαλίσει στο δίκτυο της Μαρινόπουλος την «επόμενη μέρα».

Πέρα των δικαστικών αποφάσεων που θα κρίνουν τις εξελίξεις, «τρέχουν» και οι διαδικασίες από πλευράς έγκρισης του εγχειρήματος από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο στόχαστρο θα βρεθούν περί τα 20 καταστήματα στην Αττική και την Κρήτη, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.
Ταυτόχρονα, ενδέχεται να υπάρχει πρόβλεψη «μεταβατικής περιόδου» για τους μικρούς προμηθευτές της Μαρινόπουλος, προκειμένου να μην απειληθεί η βιωσιμότητά τους, μετά και το «κούρεμα» των οφειλών της αλυσίδας.

Στο μεταξύ, καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση σε ό,τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με την εταιρεία Ζήνων Ακίνητα Α.Ε. και αφορά 16 ακίνητα στα οποία στεγάζονταν καταστήματα της Μαρινόπουλος και βγαίνουν σε πλειστηριασμό.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, «πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται στο πλαίσιο της ειδικής διαχείρισης στην οποία έχει τεθεί η Ζήνων και αποτελεί αναμενόμενη εξέλιξη, καθώς ο εκκαθαριστής κινείται με βάση τα προβλεπόμενα, δηλαδή προχωρά στη ρευστοποίηση ακινήτων».

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι στον βαθμό που το εγχείρημα της εξυγίανσης τελεσφορήσει, η Σκλαβενίτης δύναται να είναι υποψήφιος υπερθεματιστής.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Όσον αφορά τους εργαζόμενους της Μαρινόπουλος, το Σωματείο Βορείου Ελλάδος αποφάσισε να ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις από το ερχόμενο Σάββατο, 14 Ιανουαρίου, απόφαση η οποία τελεί πάντα υπό την αίρεση των εξελίξεων επί δικαστικού εδάφους. Σύμφωνα με εκπρόσωπους του Σωματείου, οι οποίοι μίλησαν στη «Ναυτεμπορική», η αγωνία δεν αφορά μονάχα την καταβολή του μισθού του Ιανουαρίου, αλλά κυρίως την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας την επόμενη μέρα της Μαρινόπουλος και κατ’ επέκταση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Μειώσεις τιμών σε 108 brands υπόσχεται η κυβέρνηση – Παραδέχεται εμμέσως την αισχροκέρδεια στην αγορά

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί ως τροχονόμος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων

Ανοιχτά τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή 21/1 – Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Ο ελληνικός λαός υποφέρει κι ο δίχως ντροπή Σκρέκας αφού άφησε την απληστία να αλωνίζει τώρα ανακοίνωσε μέτρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr