Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος ενδιαφέρεται για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά

Ποιος ενδιαφέρεται για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μοχλό σοβαρής οικονομικής ανάπτυξης και μεγάλης ώθησης της ελληνικής οικονομίας μπορεί να αποτελέσει η ελληνική ναυπηγική και επισκευαστική βιομηχανία της χώρας και «εντός ελαχίστου χρόνου θα δούμε να ολοκληρώνεται μία αλλαγή μεγάλη, βλέποντας να αναγεννιέται αυτή η βιομηχανία», τονίζει με τηλεοπτικές του δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά από τη Σύρο, με αφορμή τα εγκαίνια της δεξαμενής «Βιολαντώ-Γουλανδρή » ο κ. Πιτσιόρλας αποσαφηνίζει ότι μετά τη θεαματική αναγέννηση στο Νεώριο «εξελίξεις θα υπάρξουν τόσο στην Ελευσίνα όσο και στον Σκαραμαγκά», επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τα μεγάλα ναυπηγεία της Αττικής.

Την ίδια ώρα και ο ίδιος ο επενδυτής στο Νεώριο, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της ONEX, Πάνος Ξενοκώστας, επιβεβαιώνει από την πλευρά του με τηλεοπτικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ΟΝΕΧ ενδιαφέρεται να επενδύσει άμεσα στον ίδιο κλάδο σε Ελευσίνα και Σκαραμαγκά.

«Αυτό που ξεκίνησε εδώ (σ.σ. στο Νέωριο) είναι μια σπίθα.

»Μπορεί να επεκταθεί και στα υπόλοιπα ναυπηγεία της χώρας, όταν αποφασίσουμε να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα, και να αφήσουμε τις αδράνειες του παρελθόντος πίσω», υπογραμμίζει ο κ. Ξενοκώστας.

Με τον τρόπο αυτό, δύο κορυφαίοι παράγοντες της πολιτείας και της αγοράς επιβεβαιώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι συνυπάρχουν τόσο η πολιτική βούληση αλλά και τα απαραίτητα κεφάλαια, ώστε μετά από δεκαετίες αδράνειας και απαξίωσης, ένας χώρος που το μέγεθος της συνεισφοράς του αλλά και των δυνατοτήτων που ανοίγονται από τις επενδύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, να γίνει άξονας ανάπτυξης που μπορεί να παρασύρει μαζί του θετικά και άλλους κλάδους της βιομηχανίας που εξαρτώνται άμεσα από τη ναυπηγική βιομηχανία, επαναφέροντας τις χαμένες θέσεις εργασίας στο κλάδο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Η εγχώρια αμυντική βιομηχανία αποτελεί κρίσιμο πυλώνα για την εθνική ασφάλεια»

Δένδιας: Η Ελλάδα εξετάζει συμπαραγωγή αμερικανικών φρεγατών στα ελληνικά ναυπηγεία

Ο Νίκος Δένδιας θέλει τα ελληνικά ναυπηγεία να ναυπηγήσουν 7 φρεγάτες Constellation – Ο Δένδιας θέλει και υποβρύχια ντρόουν

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να προχωρήσουμε σε σκάφη αυτόνομα κινούμενα στη θάλασσα ή κάτω από αυτήν

Ο Πούτιν δεν έχει χρήματα: Η Ρωσία έκλεισε το πρόγραμμα κατασκευής των τελευταίων stealth κορβετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr