Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι Έλληνες επιχειρηματίες εμπλέκονται σε σκάνδαλο της Goldman Sachs

Ποιοι Έλληνες επιχειρηματίες εμπλέκονται σε σκάνδαλο της Goldman Sachs
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε σκάνδαλο της Goldman Sachs για αθέμιτη χρηματιστηριακή εκμετάλλευση εμπιστευτικών πληροφοριών εμπλέκονται οι Έλληνες επιχειρηματίες, Γιώργος Νίκας και Τηλέμαχος Λαβίδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Οι δύο άνδρες – της γνωστής εταιρείας αλλαντικών και της Lavipharm- ενεπλάκησαν στο σκάνδαλο, μετά τη σύλληψη του Μπράιαν Κοέν την Παρασκευή.

Ο Κοέν, εκ των αντιπροέδρων της Goldman Sachs αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 250.000 δολαρίων.

Ο Κόεν μοιράστηκε απόρρητες πληροφορίες με τρίτο πρόσωπο που δεν έχει ταυτοποιηθεί και που εκείνος στη συνέχεια τις μοιράστηκε με τον Γιώργο Νίκα, τον 54χρονο Έλληνα ιδιοκτήτη της αλυσίδας GRK Fresh και στον οποίο επίσης απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, ο Κοέν έλαβε ένα ποσό σε μετρητά ως αντάλλαγμα για τις εμπιστευτικές πληροφορίες που διέρρευσε το διάστημα μεταξύ Απριλίου 2015 και Νοεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με έγγραφα που περιέχονται στην καταγγελία και επικαλείται το δημοσίευμα του Bloomberg, ο Κοέν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και λίγο αργότερα η Buffalo Wild Wings ζήτησε βοήθεια από τη Goldman Sachs καθώς την είχε προσεγγίσει για εξαγορά η Arby’s Restaurant Group.

Ο Κοέν ενημερώθηκε για την πιθανή εξαγορά στις 17 Οκτωβρίου 2017.

Ο Νίκας αγόρασε 22.000 μετοχές της Buffalo Wild Wings από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 27 Οκτωβρίου για 2.5 εκατομμύρια δολάρια και πούλησε 9.000 μετοχές μέχρι την 1η Νοεμβρίου κερδίζοντας 79.074 δολάρια.

Μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου στις 13 Νοεμβρίου, έσκασε η είδηση για πιθανή εξαγορά της Buffalo Wild Wings και την επόμενη μέρα η τιμή της μετοχής της αυξήθηκε κατά 24% και ο Νίκας πούλησε τις υπόλοιπες μετοχές του αποκομίζοντας κέρδος 343.298 δολαρίων, σύμφωνα πάντα με το Bloomberg.

Στο κατηγορητήριο τονίζεται ότι ο Γιώργος Νίκας, μαζί με τον Τηλέμαχο Λαβίδα, συνωμότησαν για να υφαρπάξουν εμπιστευτικές πληροφορίες για την Ariad Pharmaceyticals Inc. από τον πατέρα του Τηλέμαχου που ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας μέχρι το 2016.

Ο Νίκας κατηγορείται επίσης ότι συμμετείχε σε «μεγάλης κλίμακας, διεθνές δίκτυο αθέμιτης χρηματιστηριακής εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πληροφοριών» από το 2012 έως το 2017, διάστημα κατά το οποίο λάμβανε πληροφορίες σχετικά με εξαγορές και πιθανές εξαγορές εταιρειών που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο από συγκεκριμένο χρηματιστή της Ελβετίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Ο Τραμπ δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα πρόστιμα 454 εκατ. δολαρίων που του επιβλήθηκαν» λένε οι δικηγόροι του

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με δημοσιεύματα για την Κύρωση των Μνημονίων με ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr