Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας τροφοδοτεί με CNG υπερσύγχρονο θερμοκήπιο εκτός δικτύου αγωγών

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας τροφοδοτεί με CNG υπερσύγχρονο θερμοκήπιο εκτός δικτύου αγωγών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H εγκατάσταση Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Αποδοτικότητας (ΣΗΘΥΑ) του υπερσύγχρονου θερμοκηπίου «Dimitra Sun», το οποίο τροφοδοτείται από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας στο πλαίσιο πενταετούς σύμβασης, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία.

Η μονάδα, που βρίσκεται στην περιοχή της Δήμητρας Σερρών, δημιούργησε την εγκατάσταση ΣΗΘΥΑ για την κάλυψη των αδιάλειπτων αναγκών της -365 μέρες τον χρόνο- που ανέρχονται σε 5.000 Νμ3 ημερησίως.

Η τροφοδότηση της μονάδας, που είναι εκτός δικτύου αγωγών, γίνεται μέσω συστοιχιών φιαλών με την εκτιμώμενη κατανάλωση να αντιστοιχεί σε ένα τρέιλερ συστοιχιών CNG την ημέρα.

Το φυσικό αέριο, ως καύσιμο, συμβάλλει σημαντικά στη βελτιστοποίηση της παραγωγής, δεδομένου ότι ο έλεγχος της θέρμανσης και του επιπέδου υγρασίας του θερμοκηπίου αποτελεί βασικό παράγοντα της αγροτικής καλλιέργειας, ενώ παράλληλα δημιουργεί σημαντικές οικονομίες κλίμακας καθώς, ως θερμαντικό, μπορεί να αποφέρει οικονομία έως 40% στο καύσιμο.

Ο σταθμός συμπαραγωγής ηλεκτρισμού-θερμότητας δεσμεύει τη θερμότητα που παράγεται και δημιουργεί μεγάλες ποσότητες θερμού νερού, ικανές να ζεστάνουν το θερμοκήπιο και να δημιουργήσουν το επιθυμητό εσωτερικό κλίμα.

Η θερμότητα αυτή προέρχεται από τα καυσαέρια αλλά και από τη ψύξη των λιπαντικών και των νερών των εμβολοφόρων μηχανών.

Επιπλέον, η καθαρότητα των απαερίων της καύσης φυσικού αερίου και η χαμηλή εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα (CO2) το καθιστούν κατάλληλη πρώτη ύλη ανθρακολίπανσης της καλλιέργειας.

Σύμφωνα με μελέτες, αλλά και τη διεθνή εμπειρία, η διαδικασία της ανθρακολίπανσης μπορεί να αυξήσει την αποδοτικότητα μιας θερμοκηπιακής καλλιέργειας έως και 30%.

Ο κλάδος της αγροτικής παραγωγής αποτελεί αναπτυσσόμενη δραστηριότητα για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει τους πυλώνες της σύγχρονης οικονομίας, με γνώμονα τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών ρύπων που αποτελεί πλέον μια αδήριτη αναγκαιότητα και όχι επιλογή.

Σε αυτό το πλαίσιο, με στοχευμένες παρεμβάσεις και την αξιοποίηση έξυπνων τεχνολογιών αιχμής όπως το CNG, η εταιρεία φροντίζει να φτάσει το φυσικό αέριο σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, καθιστώντας το προσβάσιμο σε όλους και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σημαντική πτώση των τιμολογίων για τον Μάρτιο

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr