Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Συμμετοχή στη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων στη Δυτική Μακεδονία

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Συμμετοχή στη δημιουργία φωτοβολταϊκών πάρκων στη Δυτική Μακεδονία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΠΑ Εμπορίας ενέκρινε σήμερα ομόφωνα την είσοδο με 49% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας NORTH SOLAR Α.Ε., η οποία αναπτύσσει φωτοβολταϊκά έργα στη Δυτική Μακεδονία ισχύος 499,61ΜW.

Η επένδυση έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της ΔΕΠΑ Εμπορίας να εισέλθει στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς και για τη διαφοροποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών της, όπως προβλέπεται στο Business Plan της εταιρείας για την περίοδο 2020-2024.

Πρόκειται για μία επένδυση που υπηρετεί τους εθνικούς στόχους για την απολιγνιτοποίηση και την απανθρακοποίηση των συστημάτων ενέργειας, με ισχύ που αντιστοιχεί σε αποφυγή έκλυσης στην ατμόσφαιρα πάνω από 730.000 ΜΤ διοξειδίου του άνθρακα (CO2).

Παράλληλα, ενισχύει τις προσπάθειες για την ομαλή και δίκαιη μετάβαση των περιοχών που επηρεάζονται από τη δρομολογημένη απόσυρση των λιγνιτών μονάδων, μέσα από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη στήριξη των τοπικών οικονομίων.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, δήλωσε:

«Με τη σημερινή απόφαση η ΔΕΠΑ Εμπορίας εισέρχεται δυναμικά στη νέα εποχή της καθαρής ενέργειας.

»Έρχεται, επίσης, να συμβάλλει στις προσπάθειες της χώρας για την απολιγνιτοποίηση και την αύξηση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, όπως προβλέπει το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, αλλά και να στηρίξει έμπρακτα την ομαλή και δίκαιη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική εποχή.

»Μελετήσαμε εξονυχιστικά όλες τις τεχνικές και οικονομικές λεπτομέρειες του έργου και μπορούμε να βεβαιώσουμε ότι πρόκειται για μια στρατηγική επένδυση με υψηλή απόδοση, η οποία θα βοηθήσει τη ΔΕΠΑ Εμπορίας να εδραιώσει περαιτέρω τη θέση της στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική ελληνική αγορά ενέργειας, ενώ ενισχύει σημαντικά την προστιθέμενη αξία της εταιρείας, ενόψει αποκρατικοποίησης».

Με τη σειρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς σημείωσε:

«Η εν λόγω επένδυση σηματοδοτεί την είσοδο τη ΔΕΠΑ Εμπορίας στις ΑΠΕ και εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της για διαφοροποίηση των προϊόντων και των υπηρεσιών που διαθέτει και τη μετατροπή της σε μια σύγχρονη ενεργειακή εταιρεία, με αυξημένη καθετοποίηση και ισχυρή παρουσία στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, πέραν αυτής του φυσικού αερίου.

»Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη θέση μας στον τομέα των «πράσινων» και εναλλακτικών πηγών ενέργειας, αναπτύσσοντας τις υποδομές που εγγυώνται την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας και συμβάλλουν στην ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας της».

Για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, χρηματοοικονομικός σύμβουλος της επένδυσης είναι η Ernst & Young, νομική υποστήριξη προσέφεραν τα νομικά γραφεία Λαμπαδάριος και Γιακουμάτος, ενώ η αποτίμηση (fairness opinion) έγινε από την Deloitte.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λογαριασμοί ρεύματος: Φρένο στην ελεύθερη μετακίνηση των καταναλωτών

Ηλεκτρικό ρεύμα: Που θα κυμανθούν τα τιμολόγια Απριλίου

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr