Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολυχρονίου (ΔΕΠΑ): Πώς αναβαθμίζεται ο ρόλος του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μίγμα

Πολυχρονίου (ΔΕΠΑ): Πώς αναβαθμίζεται ο ρόλος του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μίγμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«H ΔΕΠΑ Εμπορίας πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη νέων υποδομών φυσικού αερίου, αλλά και τη διαφοροποίηση των πηγών και των οδεύσεων προμήθειάς του», τόνισε ο συντονιστής διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής & Ανάπτυξης της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Γεώργιος Πολυχρονίου, μιλώντας στο συνέδριο του «Economist» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

«Η εταιρεία μας», είπε, «συμβάλλει στη μετατροπή της Βόρειας Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο με έργα όπως ο TAP που τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία και ο IGB που υλοποιείται ήδη, αλλά και νέα, όπως ο Τερματικός Σταθμός LNG Αλεξανδρούπολης μέσω του οποίου θα εισάγεται υγροποιημένο φυσικό αέριο από κάθε γωνιά του πλανήτη και θα τροφοδοτείται με επάρκεια όχι μόνο η ελληνική αγορά, αλλά και αυτές των Βαλκανίων, μέχρι την Κεντρική Ευρώπη».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η εταιρεία προσαρμόζει το επιχειρηματικό της μοντέλο στις νέες συνθήκες που διαμορφώνουν η απελευθέρωση της αγοράς και η Πράσινη Συμφωνία.

Ο κ. Πολυχρονίου δήλωσε ότι το νέο business plan της ΔΕΠΑ Εμπορίας, περιλαμβάνει την είσοδό της στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας, αναπτύσσοντας ένα «πράσινο» χαρτοφυλάκιο άνω των 200 MW με τη συμμετοχή της σε φωτοβολταϊκά πάρκα στις υπό μετάβαση περιοχές της Δ. Μακεδονίας, αλλά και την απόκτηση και αξιοποίηση άδειας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ύψους 500 MW.

«Η απολιγνιτοποίηση και η ενεργειακή μετάβαση αναβαθμίζουν τον ρόλο του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μίγμα, καθώς αφενός προκρίνεται ως η γέφυρα ανάμεσα στις συμβατικές και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και αφετέρου οι υποδομές του θα χρησιμοποιηθούν και στη συνέχεια για τη διακίνηση πράσινων αερίων καυσίμων», κατέληξε ο κ. Πολυχρονίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σημαντική πτώση των τιμολογίων για τον Μάρτιο

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr