Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Εύη Σιμοπούλου
Δημοσιογράφος

Η Mytilineos εξαγόρασε την Watt+Volt

Η Mytilineos εξαγόρασε την Watt+Volt
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Ευάγγελος Μυτιληναίος,

Συμφωνία για εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας WATT+VOLT, ανακοίνωσε η Mytilineos, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για την ανάπτυξη της δραστηριοποίησής της στη λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή.

Όπως υπογραμμίζει η Mytilineos, με την προσθήκη του χαρτοφυλακίου 200.000 πελατών της WATT+VOLT η δραστηριότητα της εταιρείας στην λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου (όπου μέσω της Protergia – Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου κατέχει ήδη την 1η θέση μεταξύ των ιδιωτών παρόχων) ενισχύεται πολλαπλώς.

Το ενιαίο μερίδιο αγοράς πλέον αγγίζει το 10%, διαθέτοντας 550.000 πελάτες και σχεδόν 100 καταστήματα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται σημαντικά η παρουσία στην ηλεκτροκίνηση με 516 σημεία φόρτισης ανά την επικράτεια.

Η ενσωμάτωση της WATT+VOLT και η διεύρυνση της πελατειακής βάσης ενισχύει περαιτέρω την καθετοποίηση του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της Mytilineos και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση δημιουργίας του παρόχου της νέας εποχής (“Utility of the Future”), τονίζει η εισηγμένη.

Σημαντικό ρόλο στη συμφωνία για τη Συναλλαγή έπαιξε η άποψη της Διοίκησης της Mytilineos για την ποιότητα και αρτιότητα του στελεχιακού δυναμικού της WATT+VOLT, το οποίο, μέσω καινοτόμων ιδεών και πρακτικών την ανέδειξε σε πολύ σημαντικό παίκτη της αγοράς απέναντι σε ιδιώτες παρόχους με σημαντική παραγωγική βάση.

Το εν λόγω στελεχιακό δυναμικό, υπό τον CEO της WATT+VOLT, Τάσο Παπαναγιώτου, θα ενταχθεί στο στελεχιακό δυναμικό της Διεύθυνσης Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της Mytilineos.

Το συνολικό τίμημα για την Συναλλαγή ανέρχεται σε 36 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε μετρητά και 16 εκατ. ευρώ σε μετοχές της Mytilineos. Οι εν λόγω μετοχές θα προέλθουν εκ των Ιδίων Μετοχών της Mytilineos και θα διατεθούν με τιμή 17 Ευρώ ανά μετοχή.

Σε σχέση με τη Συναλλαγή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS, Ευάγγελος Μυτιληναίος, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την συμφωνία αυτή, καθώς η WATT+VOLT αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παίκτη στην λιανική αγορά ενέργειας και μία από τις υγιείς εταιρείες του κλάδου.

»Με την ενσωμάτωση της στον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της MYTILINEOS, ενισχύουμε και μεγεθύνουμε ακόμα περισσότερο το αποτύπωμά μας στην αγορά, όπου η εταιρεία μας προσδοκά να δημιουργήσει το “Utility of the Future”, τον πλέον ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας της νέας εποχής.

»Είμαι πεπεισμένος ότι η συνένωση και το νέο στελεχιακό δυναμικό θα βοηθήσουν, ώστε να προσφέρουμε καλύτερες και ανταγωνιστικότερες υπηρεσίες και προϊόντα, προς όφελος των καταναλωτών και πως η εξέλιξη αυτή θα δώσει νέα δυναμική και θα μας επιτρέψει να πορευτούμε με ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον το οποίο παρουσιάζει σημαντικές επιχειρηματικές προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες».

Με αφορμή τη Συναλλαγή ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WΑΤΤ+VOLT, Τάσος Παπαναγιώτου, δήλωσε:

«H συμφωνία της WATT+VOLT με τη MYTILINEOS επισφραγίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια τεράστια προσπάθεια 11 ετών κατά την οποία έχουμε επιτύχει, με πολύ λιγότερα μέσα σε σχέση με τον ανταγωνισμό μας, πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα, διαρκή τεχνολογική καινοτομία και, εντέλει τη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα χαρτοφυλάκια πελατών λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά, το οποίο εξυπηρετούμε με συνέπεια, ειλικρίνεια και διαρκή προσπάθεια για ανταπόκριση στις ανάγκες του.

»Αποτελεί, δε, ιδιαίτερη τιμή για την εταιρεία μας, το ανθρώπινο δυναμικό αυτής και εμένα προσωπικά, η αναγνώριση αυτής της επιτυχημένης πορείας εκ μέρους της Διοίκησης της MYTILINEOS.

»Η εν λόγω Συναλλαγή δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για τη διαμόρφωση του μεγαλύτερου, με διαφορά πλέον, ιδιωτικού φορέα στην Ελλάδα στον τομέα της λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

»Προσδοκώ, δε, βασίμως, ότι, μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα αναδειχθούν τα καλύτερα στοιχεία αμφοτέρων των οργανισμών, γεγονός που θα μας επιτρέψει να πορευτούμε με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον το οποίο παρουσιάζει σήμερα εξαιρετικές προκλήσεις, αλλά και σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες».

Σημειώνεται ότι η Συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση ολοκλήρωσης των συμβατικών κειμένων της Συναλλαγής, καθώς και τη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και λοιπές αρχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σημαντική πτώση των τιμολογίων για τον Μάρτιο

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr