Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας ενισχύει το δίκτυο διακίνησης υγροποιημένου φυσικού αερίου με την προμήθεια τριών LNG Semi trailers

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας ενισχύει το δίκτυο διακίνησης υγροποιημένου φυσικού αερίου με την προμήθεια τριών LNG Semi trailers
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην ενίσχυση του δικτύου διακίνησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) με στόχο την κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών σε απομακρυσμένες περιοχές και τη διάθεσή του στην αγορά ως καύσιμο κίνησης στις θαλάσσιες και οδικές μεταφορές προχωρά η ΔΕΠΑ Εμπορίας, με την προμήθεια τριών βυτιοφόρων οχημάτων μεταφοράς και ανεφοδιασμού LNG (LNG Semi-trailer).

Τα LNG Semi-trailer -δύο εκ των οποίων αποκτήθηκαν με συγχρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό αναπτυξιακό πρόγραμμα Συνδέοντας την Ευρώπη στο πλαίσιο της δράσης «SuperGreen» κατάλληλα για την εξυπηρέτηση των αναγκών μεταφοράς φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου, θα εφοδιάζουν πλοία που χρησιμοποιούν LNG ως καύσιμο κίνησης, πρατήρια ανεφοδιασμού οχημάτων και απομακρυσμένους βιομηχανικούς καταναλωτές.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής Small Scale LNG, η ΔΕΠΑ Εμπορίας διευρύνει επί της ουσίας το δίκτυο του φυσικού αερίου εντός της χώρας και ενισχύει την περαιτέρω διείσδυση του στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, ως μεταβατικό καύσιμο.

Η ανάπτυξη τεχνολογιών όπως το Small Scale LNG εντάσσεται στο business plan της ΔΕΠΑ Εμπορίας, που προβλέπει την αξιοποίηση του LNG για τον ανεφοδιασμό μεγάλων βιομηχανικών πελατών αλλά και απομακρυσμένων περιοχών που βρίσκονται μακριά από τα δίκτυα διανομής, όπως και την επέκταση της χρήσης του υγροποιημένου φυσικού αερίου στη ναυτιλία και τις οδικές μεταφορές.

Η Δράση «SuperGreen» 2017-EL-TM-0048-W στην οποία συμμετέχει η ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ, έλαβε συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Συνδέοντας την Ευρώπη, με στόχο την εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ιρακινοί εξάρθρωσαν μεγάλο δίκτυο λαθρεμπορίας πετρελαίου

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Ηλεκτρικό ρεύμα: Σημαντική πτώση των τιμολογίων για τον Μάρτιο

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr