Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόστιμα 3,4 δισ. για χειραγώγηση σε πέντε τραπεζικούς κολοσσούς

Πρόστιμα 3,4 δισ. για χειραγώγηση σε πέντε τραπεζικούς κολοσσούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόστιμα συνολικού ύψους 3,4 δισ. δολαρίων επέβαλαν οι εποπτικές Αρχές της Βρετανίας, της Ελβετίας και των ΗΠΑ σε πέντε μεγάλες τράπεζες – την ελβετική UBS, τις βρετανικές HSBC και Royal Bank of Scotland (RBS) και τις αμερικανικές Citigroup και JP Morgan – που κατηγορούνται για χειραγώγηση των τιμών στην αγορά συναλλάγματος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η UBS καλείται να πληρώσει το μεγαλύτερο ποσό (800 εκατ. δολάρια), όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις της αμερικανικής Επιτροπής Προθεσμιακών Συναλλαγών Εμπορευμάτων, της βρετανικής Αρχής Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς και της ελβετικής Αρχής Εποπτείας Χρηματοπιστωτικών Αγορών. Η Citigroup θα καταβάλει το ποσό των 668 εκατ. δολαρίων, η JPMorgan 662 εκατ. δολάρια, η RBS 634 εκατ. δολάρια και η HSBC 618 εκατ. δολάρια.

H RBS και η JPMorgan τιμωρήθηκαν, επίσης, για την προσπάθεια χειραγώγησης δεικτών αναφοράς στην αγορά συναλλάγματος, στο πλαίσιο της έρευνας που διήρκεσε ένα έτος και έχει οδηγήσει σε αυστηρότερο έλεγχο την παγκόσμια αγορά συναλλάγματος που έχει ημερήσιο κύκλο συναλλαγών ύψους 5 τρισ. δολαρίων.

Η ελβετική εποπτική Αρχή (FINMA) επέβαλε επίσης στην UBS, που είναι η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, να αυτοματοποιήσει το 95% τουλάχιστον των συναλλαγών της στην αγορά συναλλάγματος και να περιορίσει τα μπόνους των διαπραγματευτών της για το συνάλλαγμα και τα πολύτιμα μέταλλα στο 200% του βασικού μισθού τους για δύο έτη. Η FINMA έχει αρχίσει έρευνα εναντίον 11 πρώην και νυν υπαλλήλων της UBS.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

Σε ποιο e-shop έβαλε λουκέτο το υπ. Ανάπτυξης – Δεν παρέδιδε προϊόντα και δεν επέστρεφε χρήματα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Η Ουκρανία θα προσπαθήσει να κρατήσει το μέτωπο μέχρι να είναι ετοιμοπόλεμα τα F-16 – Αντεπίθεση το 2025

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr