Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζευγάρι υιοθέτησε παράνομα τρία βρέφη

Ζευγάρι υιοθέτησε παράνομα τρία βρέφη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπόθεση παράνομης υιοθεσίας βρεφών, με «πρωταγωνιστές» ζευγάρι Ρομά, το οποίο εισέπραττε «μαϊμού» επίδομα πολυτεκνίας, αποκάλυψε έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Το κατηγορούμενο ζευγάρι φέρεται ότι εμφάνισε ως δικά του τρία παιδιά, ηλικίας -σήμερα- 6 με 7 ετών, αλλά από τις εργαστηριακές εξετάσεις DNA που διενεργήθηκαν δεν προέκυψε κληρονομική συμβατότητα μεταξύ των γενετικών στοιχείων των ανηλίκων και των φερόμενων ως γονιών τους.

Σε βάρος των Ρομά σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει άλλα δύο άτομα, ανάμεσα στους οποίους ένας δικηγόρος κι ένας Ρομά, που μεσολάβησαν στο στάδιο της νομιμοποίησης των βρεφών.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών, ύστερα από σχετικές καταγγελίες που περιήλθαν σε γνώση της. Η έρευνα οδήγησε τους αστυνομικούς σε καταυλισμό Ρομά, στα Υψώματα Διαβατών στη Θεσσαλονίκη, όπου ζουν ο 38χρονος άνδρας και η 35χρονη σύντροφός του.

Όπως έγινε γνωστό, εκτός από τα τρία ανήλικα που φέρονται ότι υιοθέτησαν παράνομα, οι κατηγορούμενοι έχουν άλλα τρία παιδιά που απέκτησαν μαζί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τα τρία παιδιά που εμφάνισαν ως δικά τους και δεν έχουν καμία συγγένεια μεταξύ τους, είναι δύο αγοράκια κι ένα κοριτσάκι, από τα οποία το ένα πάσχει από μορφή νοητικής υστέρησης και είναι χαρακτηριστικό ότι το ζευγάρι αιτήθηκε σχετικό επίδομα αναπηρίας, το οποίο εκκρεμεί -πάντως- στις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες.

Κατά πληροφορίες, οι βιολογικές τους μητέρες, τα ίχνη των οποίων αγνοούνται, είναι βουλγαρικής καταγωγής.

Με τη μεσολάβηση τρίτων προσώπων, οι αλλοδαπές μητέρες ήρθαν σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους γονείς, στους οποίους δέχθηκαν να πουλήσουν τα παιδιά, έναντι άγνωστης -μέχρι στιγμής- χρηματικής αμοιβής. Αυτό συνέβη το διάστημα από τα τέλη του 2008 έως τον Οκτώβρη του επόμενου έτους, όταν τα ανήλικα ήταν τότε λίγων ημερών ή μηνών.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το Μάιο του 2012, το ζευγάρι κατάφερε σε συνεργασία με δικηγόρο που είχε προσλάβει, αλλά και συνεργό που εμφανίστηκε ως ψευδομάρτυρας, να εξασφαλίσει δικαστική απόφαση αναγνώρισης των τέκνων, απόφαση την οποία προσκόμισε εν συνεχεία στο αρμόδιο ληξιαρχείο.

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, το διάστημα 2013-15, το κατηγορούμενο ζεύγος έλαβε επίδομα πολυτεκνίας και για τα έξι παιδιά που δήλωσε, ύψους σχεδόν 11.000 ευρώ, ενώ ερευνάται το ακριβές ποσό που έλαβε παράνομα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr