Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην στέλεχος ποδοσφαιρικής ομάδας μπλεγμένος σε κύκλωμα εκβιαστών

Πρώην στέλεχος ποδοσφαιρικής ομάδας μπλεγμένος σε κύκλωμα εκβιαστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκβιασμός, Θεσσαλονίκη, ΠΑΟΚ,

Σπείρα στη Θεσσαλονίκη που εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιασμών, εμπρησμών και «προστασίας» προσέφερε τις «υπηρεσίες» της και στον πρώην υπεύθυνο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις σχέσεις με τους συνδέσμους των οπαδών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας προκύπτει η εμπλοκή 36 ατόμων γύρω από την συγκεκριμένη οργάνωση, τα στοιχεία 15 εξ αυτών έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ ανάμεσα τους είναι και πρώην στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Όπως αναφέρεται από την ελληνική αστυνομία ο συγκεκριμένος πρώην παράγοντας ήταν ο ηθικός αυτουργός εμπρησμού σε ΙΧ το οποίο ανήκε σε συγγενή ποδοσφαιρικού παράγοντα στην Ξάνθη, ενώ κατηγορείται και για την υπόθεση εμπρησμού ΙΧ στην Αθήνα το οποίο ανήκε στη σύζυγο μάνατζερ ποδοσφαιριστών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:

«Εξιχνιάσθηκαν υποθέσεις εμπρηστικών επιθέσεων, εκβιάσεων καταστηματαρχών, παροχής προστασίας καταστημάτων, προμήθειας πολεμικών τυφεκίων και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών εντός σωφρονιστικών καταστημάτων

Οι έκνομες ενέργειες πραγματοποιούνταν από μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (σχετ. το από 29-10-2015 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας)

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον (36) ατόμων σχετιζόμενων με την οργάνωση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (15) εξ αυτών

Η συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από παραγγελία του κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, οδήγησε στην εξιχνίαση επιπλέον εγκληματικών ενεργειών, από μέλη εγκληματικής οργάνωσης, η οποία εξαρθρώθηκε τον Οκτώβριο του 2015.

Πέραν των (19) μελών της εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθησαν την 28-10-2015, έπειτα από οργανωμένες επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα και τον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος (34) συνεργών τους, προέκυψε η εμπλοκή επιπλέον (36) ατόμων, σχετιζόμενων με την οργάνωση, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (15) εξ αυτών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμού, εκβίασης κατ’ επάγγελμα, καθώς και κακουργημάτων που προβλέπονται στη Νομοθεσία περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης προέβησαν κατ’ εντολή του 38χρονου ομογενή «εγκεφάλου» της οργάνωσης, έγκλειστου σε κατάστημα κράτησης της χώρας, στις ακόλουθες εμπρηστικές επιθέσεις:

Εμπρησμό αυτοκινήτου ιδιοκτησίας ημεδαπού, ξημερώματα της 10-03-2015, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, για λογαριασμό πρώην συνεργάτη του, εξαιτίας μεταξύ τους οικονομικής διαφοράς.

Πρώτες πρωινές ώρες της 30-08-2015, σε χώρο στάθμευσης ξενοδοχείου στην περιοχή της Ξάνθης, για λογαριασμό στελέχους ανώνυμης εταιρείας, πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση σε βάρος Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας αλλοδαπού, συγγενικού προσώπου, σχετιζόμενου με τοπικό σωματείο.

Ξημερώματα της 14-10-2015, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, εμπρησμός αυτοκινήτου ιδιοκτησίας της συζύγου εκπροσώπου –μάνατζερ αθλητών, ενώ την ίδια ημέρα, ταυτοποιημένο μέλος της οργάνωσης, εξέφρασε τηλεφωνικές απειλές κατά της ζωής του. Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως ηθικός αυτουργός το προαναφερόμενο στέλεχος της ανώνυμης εταιρείας, ενώ ένας εκ των δραστών της επίθεσης είχε υπαλληλική σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Εμπρησμός καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στο οποίο διενεργούνταν τυχερά παίγνια, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ξημερώματα της 02-10-2015. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε για ανταγωνιστικούς λόγους.

Επιπλέον, προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης παρείχαν «προστασία» σε τουλάχιστον είκοσι (20) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, η πλειονότητα των οποίων ήταν καταστήματα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, στα οποία διενεργούνταν παράνομα παίγνια, από τα οποία εισέπρατταν μηνιαίως διάφορα ποσά, που κυμαίνονταν από (250) έως (1.000) ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις που τα θύματα αρνούνταν να συνεργαστούν, προέβαιναν σε φθορές των καταστημάτων και σωματικές βλάβες σε βάρος των υπαλλήλων τους.

Πέραν των προαναφερομένων, ο διευθύνων την ομάδα, σχεδίαζε και οργάνωνε την εισαγωγή και περαιτέρω διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας, όπου ήταν έγκλειστος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώθηκε και η συμμετοχή αστυνομικού, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη δράση του κυκλώματος, παραδίδοντας ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους που προορίζονταν για το Κατάστημα Κράτησης του 38χρονου, είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2015 και βρίσκεται σε κατάσταση διαθεσιμότητας. Επιπλέον, ο συγκεκριμένος αστυνομικός εισήγαγε και διακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε κρατούμενους στα κρατητήρια της Υπηρεσίας του, έναντι χρηματικών αμοιβών.

Τέλος, από την ενδελεχή έρευνα, διαπιστώθηκε η προμήθεια δύο (2) πολεμικών τυφεκίων τύπου KALASHNIKOV , τα οποία θα χρησιμοποιούσε η οργάνωση στο πλαίσιο της εγκληματικής της δράσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Ληστεία με σπρέι πιπεριού σε ψιλικατζίδικο στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: 23χρονος προέτρεπε ανήλικη να ακρωτηριάσει τα γεννητικά της όργανα και την ανάγκασε να αυτοτραυματιστεί

Τι σημαίνουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο οι μεγάλες προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Με Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός, με Μπριζ ο ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr