Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κανείς δεν θα μείνει ζωντανός; Κι άλλος νεκρός του Noor 1

Κανείς δεν θα μείνει ζωντανός; Κι άλλος νεκρός του Noor 1
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τελειωμό φαίνεται πως δεν έχουν οι φόνοι που συνδέονται με το φορτηγό πλοίο της ηρωίνης «Noor 1».

Oι ελληνικές αρχές διαθέτουν στοιχεία για νέο φόνο, ο οποίος διαπράχθηκε αυτή τη φορά στο πλέον κεντρικό και τουριστικό σημείο στο Ντουμπάι, στη μαρίνα, σχετικά με την περιβόητη υπόθεση μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το φορτηγό πλοίο «Noor 1» το καλοκαίρι του 2014.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, στη διαδικτυακή του έκδοση, αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για τον 8ο στη σειρά φόνο που έχει σχέση με την τεράστια ποσότητα ναρκωτικών που είχε ξεκινήσει από το Ντουμπάι και είχε τελικό προορισμό την Ελευσίνα.

Τελευταίο θύμα, ένας 50χρονος Ιρανός με τουρκικό διαβατήριο, που εμφανιζόταν ως επενδυτής ακινήτων και είχε παλιότερα εμπλοκές με υποθέσεις ναρκωτικών.

Διαβατήριο είχαν και άλλοι οργανωτές της μεταφοράς της ηρωίνης.   Το θύμα δέχθηκε την επίθεση από δύο άνδρες μέσα στο όχημα που ήταν σταθμευμένο.

Τον πυροβόλησαν επτά φορές με δύο όπλα ρωσικής και αυστριακής κατασκευής. Πέντε σφαίρες δέχθηκε στο κεφάλι και δύο στο σώμα.

Από τις αρχές του Ντουμπάι διαπιστώθηκε ότι δράστες είναι «δύο Ασιάτες με καναδικά διαβατήρια και οι οποίοι μετά τον φόνο φέρεται να ταξίδεψαν στον Καναδά».

Ανώτατος αξιωματικός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων αναφέρει ότι «ο εγκέφαλος της επίθεσης βρίσκεται εκτός της χώρας».

Έλληνες που γνωρίζουν λεπτομέρειες της υπόθεσης του «Noor 1» εξετάζουν το ενδεχόμενο το θύμα να ταυτίζεται με άτομο το οποίο υποβοήθησε τη φόρτωση των ναρκωτικών καταμεσής του Περσικού κόλπου αλλά και πιθανόν προσέφερε αρωγή στις ελληνικές διωκτικές αρχές για την αποκάλυψη του φορτίου.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, για το άτομο αυτό υπήρχαν ενδείξεις ότι είχε δολοφονηθεί προ ενάμιση έτους στην Κωνσταντινούπολη αλλά δεν έγινε επιβεβαίωση αυτού του συμβάντος.

Όμως θα υπάρξει περαιτέρω έλεγχος για να διαπιστωθεί αν ο φόνος στο Ντουμπάι και η υπόθεση του «Noor 1» έχουν τελικώς άμεση σχέση.

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2014, περίπου τρεις μήνες μετά την αποκάλυψη του μεγάλου φορτίου ναρκωτικών στην Ελευσίνα, δολοφονούνται στο προάστιο Τσενκμετζέ της Κωνσταντινούπολης η 19χρονη κόρη του εμπλεκόμενου Ζιντάστι, Αρζού Σεντί, και ο 23χρονος οδηγός της.

Στις 26 Δεκεμβρίου 2014 δολοφονούνται σε άλλο σημείο του Τσενκμετζέ της Κωνσταντινούπολης οι νεαροί Τούρκοι Χατζή Οσμάν Σεζέν και Χιχμέτ Αχτεμάρ, σε επίθεση που καταγράφεται από ιδιωτικές κάμερες.

Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, ο Οσμάν Σεζέν ήταν μέλος της τουρκικής συμμορίας «Σαράλ» και ένας από τους δράστες της δολοφονίας της κόρης και του οδηγού του 42χρονου αναφερομένου στην υπόθεση του «ναρκωπλοίου».

Ακολούθησαν άλλοι τρεις φόνοι σε Τουρκία αλλά και Ολλανδία οι οποίοι φέρονται να είχαν έμμεση ή άμεση σχέση με την ανακάλυψη του φορτίου του «Noor 1».

Αξίξει ωστόσο να αναφερθεί ότι στις 26 Μαρτίου 2016 ο φερόμενος ως «οργανωτής» της μεταφοράς Σερίφι Ζιντάστι συνελήφθη ως πρωταγωνιστής ένοπλης επίθεσης σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης.

Παραμένουν άγνωστα η αιτία και ο στόχος αυτής της επίθεσης –χωρίς σοβαρά τραυματισμένους– αλλά ερευνάται πάλι το ενδεχόμενο συσχετισμού με το «Noor 1» και με τη δολοφονία της κόρης του.

Η δίκη του  «Noor 1» στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά βρίσκεται, εν μέσω αυτών των εξελίξεων, στο τελευταίο στάδιο, με τις αγορεύσεις των δικηγόρων.

Η απόφαση αναμένεται ύστερα από τουλάχιστον δύο μήνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Ρωσία: Συλληφθέντες για εμπόριο ναρκωτικών στέλνονται στο μέτωπο της Ουκρανίας

Γερμανία: «Περνάει» από τη Βουλή το ν/σ για τη νομιμοποίηση της κατοχής και καλλιέργειας κάνναβης

Άγριο έγκλημα στα Εξάρχεια: 48χρονος σκότωσε με σφυρί 50χρονο στο διαμέρισμα που τον φιλοξενούσε

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr