Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γελάει ο κόσμος με το δικηγόρο Μπαρμπαρούση: Τα κεφάλια στις Πρέσπες σήμαινε προσοχή στις Πρέσπες

Γελάει ο κόσμος με το δικηγόρο Μπαρμπαρούση: Τα κεφάλια στις Πρέσπες σήμαινε προσοχή στις Πρέσπες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Όταν ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης έλεγε τα “κεφάλια στις Πρέσπες” εννοούσε “προσοχή στις Πρέσπες, έχετε τα μάτια στις Πρέσπες”» τόνισε στον Σκάι ο δικηγόρος του βουλευτή, Παναγιώτης Κοραντζόπουλος.

«Όταν λένε “τα κεφάλια στις Πρέσπες”, ποιο είναι το νόημα της αρνητικής νοηματοδότησης που δίνει οποιοσδήποτε κατά αυθαίρετη ερμηνεία;» διερωτήθηκε ο κ. Κοραντζόπουλος.

«Δεν επιχείρησε απόπειρα φυσικής βίας, μην το παρερμηνεύουμε σε τέτοιο σημείο» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του βουλευτή, το περιστατικό στη Βουλή έλαβε υπερβολική έκταση.

«Πιστεύω πραγματικά ότι έγινε καταχρηστική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής Μπαρμπαρούση», εξήγησε.

Ερωτηθείς για το αν ο βουλευτής έχει μετανιώσει, ο κ. Κοραντζόπουλος τόνισε ότι «στη νομική επιστήμη, το “μετανιώσει” έχει διάφορες νομικές ερμηνείες, χρήσεις και αποτελέσματα… Αυτό που λέει ο άνθρωπος είναι “ανακαλώ τις ατυχείς μου δηλώσεις”. Είναι πιστός στον όρκο του, αυτή είναι η δήλωσή του κι είναι ενσυνείδητη».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του βουλευτή, «σκέψη περί πραξικοπηματικών ενεργειών δεν υπήρχε στο μυαλό του ούτε ως νοητική σύλληψη. Έξαρση του θυμικού ήταν, το υποστηρίζω, και ο ίδιος το υποστηρίζει».

«Οι δηλώσεις του αυτές κατέστησαν ατελείς τελικά, ήθελε να συμπληρώσει όπως φαίνεται από το πρωτότυπο της δήλωσής του, αλλά δεν πρόλαβε, ότι σε κάθε περίπτωση αυτά τα οποία ανέφερε ποτέ δεν πρόκειται να συμβούν» πρόσθεσε ο κ. Κοραντζόπουλος.

Μπαρμπαρούσης: Ασύμβατη με τον χαρακτήρα μου η κατηγορία!

Σύμφωνα με το Euro2day.gr, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής τόνισε με δήλωσή του τον απόλυτο σεβασμό του στο Σύνταγμα, στο Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς.

Παράλληλα υπογράμμισε πως «η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το δικαιικό μας σύστημα προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου».

Η δήλωση του Κ. Μπαρμπαρούση

«Δια της παρούσης θέλω να δηλώσω τον απόλυτο σεβασμό μου στο Σύνταγμα, στο Δημοκρατικό πολίτευμα και στους θεμελιώδεις θεσμούς του. Ορκίστηκα να υπηρετώ τη συνταγματική νομιμότητα ως εκλεγμένο μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας και τούτο αποτελεί δομικό στοιχείο όχι μόνο της πολιτικής μου δράσης αλλά και ενσυνείδητη αξιακή επιλογή μου.

»Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής, την 16η.06.2018, ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης.

»Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης.

»Η σχετική άκομψη φρασεολογία μου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευθεί ως προτροπή ή κατάλυση ή μεταβολή ή αλλοίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, πρώτα απ’ όλα διότι ευθαρσώς δηλώνω ότι δεν υπήρξε ούτε νοητική σύλληψη και έπειτα διότι, κατά λογική εκτίμηση, η απροσφορότητα να συντελεσθούν πολιτειακές εκτροπές από φραστικές υπερβολές ομιλητή, χωρίς σχετική θεσμική αρμοδιότητα και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, είναι πρόδηλη.

»Η καταχρηστική συστημική διαχείριση της λεκτικής υπερβολής συνέβαλε στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από το φλέγον θέμα της απεμπόλησης κυριαρχικών εθνικών δικαιωμάτων και στη διασπορά φόβου και τρώσης του φρονήματος.

»Η κατηγορία που αντιμετωπίζω είναι τελείως ασύμβατη και αναντίστοιχη με τον χαρακτήρα και τις πεποιθήσεις μου. Θα αμυνθώ κατά αυτής από τη θέση του κατηγορουμένου, καθότι τελικά, το δικαιικό μας σύστημα προστατεύει επαρκώς το δικαίωμα ελεύθερου λόγου.

»Η ανάκληση της φρασεολογίας αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή μου και όχι φοβική αντίδραση. Θα την επαναλάβω και από το βήμα της Βουλής, ώστε να συντελεσθεί ποιοτικά ισοβαρής αποκατάσταση της τάξεως των πραγμάτων».

Ο κ. Μπαρμπαρούσης συνελήφθη χθες Δευτέρα, ενώ ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βόρεια Μακεδονία: Παύουν να ισχύουν τα διαβατήρια με σκέτο «Μακεδονία»

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε άδεια για να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Τaz: «Κακοφωνία στις Βρυξέλλες» για τη Γάζα – Επικρατεί χάος εξαιτίας φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ

Τα Σκόπια απαγόρευσαν την είσοδο σε Ρώσο αρχιμανδρίτη που υπονόμευε τις σχέσεις της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας με το Οικ. Πατριαρχείο

Οι ναζιστές του Κασιδιάρη αναζητούν υποψηφίους – Η μη κοινή κάθοδος της δημοκρατικής παράταξης φέρνει τους ναζί ψηλά στην Αθήνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr