Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πήγαιναν στη ΔΕΘ με… οπλοστάσιο – Φόβοι για συγκρούσεις με ακροδεξιούς στο συλλαλητήριο

Πήγαιναν στη ΔΕΘ με… οπλοστάσιο – Φόβοι για συγκρούσεις με ακροδεξιούς στο συλλαλητήριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πάνω σε σημαντικά ευρήματα έχουν πέσει οι Αρχές Ασφαλείας στους εκτεταμένους ελέγχους που πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ, υπό το φόβο εκτεταμένων επεισοδίων μεταξύ ακροδεξιών ομάδων και «μπαχαλάκηδων» στο συλλαλητήριο για τη συμφωνία με την πΓΔΜ.

Την ώρα που οι Αρχές της Κρατικής Ασφάλειας έχουν «λοκάρει» ακροδεξιά στοιχεία στη Θεσσαλονίκη και ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα για έκτροπα και προβοκάτσιες στο συλλαλητήριο, όπως το κάψιμο της κατάληψης «Λιμπερτάτια» που είχε γίνει στο πρώτο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικοί χθες στα διόδια των Αφιδνών εντόπισαν ένα μικρό οπλοστάσιο σε αυτοκίνητο με τέσσερις αντιεξουσιαστές που κατευθυνόταν προς τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν βρέθηκαν βαριοπούλες, κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες, ασύρματοι, κράνη, κουκούλες full face, γάντια, σφυρί, προστατευτικά σώματος, με τους νεαρούς να ισχυρίζονται πως ήταν για περιφρούρηση των κινητοποιήσεων αναρχικού χώρου.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 16χρονος, ενώ οι άλλοι τρεις είναι 25, 26 και 27 ετών, με τον τελευταίο να έχει απασχολήσει στο παρελθόν την αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, είχε συλληφθεί το 2014 για κατοχή όπλων στο σπίτι του (πιστόλι, καλάσνικοφ, χειροβομβίδα) και είχε εξεταστεί για τυχόν εμπλοκή του σε ενέργειες που σχετίζονταν με τρομοκρατική δράση, αλλά δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.

Μάλιστα, οι τρεις από τους τέσσερις κατά την παραμονή τους στην ασφάλεια, αρνήθηκαν να δώσουν δαχτυλικά αποτυπώματα.

Και οι 4 συλληφθέντες είναι γνωστοί στις Αρχές ως μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ, επιχείρηση σε στέκι ακροδεξιών στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει των εγκαινίων της 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε στέκι ακροδεξιών, μετά από πληροφορίες για σχέδιο πρόκλησης εκτεταμένων επεισοδίων το ερχόμενο Σάββατο, στο πλαίσιο του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που είναι προγραμματισμένο για τις 7 το απόγευμα της ίδιας ημέρας έξω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Αστακός η Θεσσαλονίκη

Ήδη από χθες το TRIBUNE μετέδιδε πως σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές της ΕΛ.ΑΣ αστυνομικοί είχαν ήδη προχωρήσει σε κατασχέσεις… «πολεμοφοδίων» σε έρευνες που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί όλη την τελευταία εβδομάδα.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο με εκτεταμένους ελέγχους και έρευνες τόσο σε στέκια αντιεξουσιαστών όσο κυρίως και σε ακροδεξιούς κύκλους, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποίηση ενόψει του συλλαλητηρίου κατά της συμφωνίας με την πΓΔΜ.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές και σε προληπτικό επίπεδο, έχει καταρτιστεί απο την αστυνομία σχέδιο που περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ελέγχων και διακριτική επιτήρηση σε άτομα, ομάδες και στέκια του ακροδεξιού χώρου, ενώ υπάρχει ειδικός σχεδιασμός για την πρόληψη τυχόν επεισοδίων ή συγκρούσεων με άλλες ομάδες.

Για την υλοποίηση του σχεδίου έχουν δραστηριοποιηθεί ειδικές ομάδες της κρατικής ασφάλειας, στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες έχουν ενισχυθεί με κλιμάκια από την Αθήνα και ασχολούνται αποκλειστικά με τη συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών. Σε επιφυλακή, για τον ίδιο λόγο, βρίσκεται και η Αντιρομοκρατική Υπηρεσία Βορείου Ελλάδος.

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό των γενικών μέτρων, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο αριθμός των αστυνομικών που θα χρησιμοποιηθούν εφέτος, από όλες τις διευθύνσεις (τάξης, ασφάλειας, τροχαίας), είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή στα χαμηλότερα των τελευταίων χρόνων.

Ωστόσο, τα επιτελεία έχουν καταρτίσει ειδικά σχέδια για την φρούρηση της έκθεσης, χώρων και κτιρίων και τη διασφάλιση της τάξης κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Για τον σχεδιασμό των μέτρων βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Πάντως τα στοιχεία καταδεικνύουν επίσης προσώρας ότι η κινητοποίηση από την υπόλοιπη χώρα δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί.

Άγνωστο και αδιευκρίνιστο παραμένει πώς θα αντιδράσουν στα καλέσματα οι Θεσσαλονικείς, με τον έντονο φόβο επεισοδίων από ακροδεξιά στοιχεία, όπως είχε γίνει και μετά το προηγούμενο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης να λειτουργεί αποτρεπτικά.

Δεν πρόκειται για κάποιο αυθαίρετο συμπέρασμα καθώς η απόφαση να ακυρωθεί η συναυλία της ορχήστρας Μίκης Θεοδωράκης έγινε, όπως οι ίδιοι οι διοργανωτές «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία» ομολόγησαν, και από τον φόβο για προβοκατόρικη δράση και κινητικότητα ακροδεξιών και εθνομηδενιστικών ομάδων.

Φαίνεται πάντως ότι οι ακροδεξιοί έχουν καταλάβει πως φοβίζουν ακόμη και όσους σκέφτονται σαν αυτούς, αφού στη χθεσινή κόπια αφισών «Η υποδοχή του προδότη – Οι Ελληνες
δεν υπογράψαμε τίποτα» απουσιάζει κάθε υπογραφή οργάνωσης.

Αυτές οι ακροδεξιές εθνικιστικές ομάδες έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών ασφαλείας που αυτή τη φορά σύμφωνα με πληροφορίες της Εφ.Συν φαίνονται αποφασισμένες να μην επιτρέψουν στις κάθε λογής συμμορίες να επαναλάβουν γεγονότα τύπου Λιμπερτάτια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ίδιες αυτές ομάδες επιβεβαίωσαν με αναρτήσεις τους ότι μέλη τους προσήχθησαν στην Ασφάλεια, για να τους δοθεί το μήνυμα ότι είναι γνωστοί και δεν μπορούν να κρύβονται στην ανωνυμία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στα κρατητήρια ο Κ. Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα για την επίθεση στον Β. Γραμμένο στη Βουλή

Ο βουλευτής Φλώρος γρονθοκόπησε τον βουλευτή Γραμμένο

Εν διαστάσει ζευγάρι αστυνομικών κατέληξε στα δικαστήρια λόγω τοξικής σχέσης

«Μπάχαλο» η Κλαμπ Μπριζ: «Ανταρσία» Όλσεν – Έφυγε από την Ελλάδα λίγο πριν τη ρεβάνς με ΠΑΟΚ

Μακάβριος καυγάς σε κηδεία: Ο αδελφός του νεκρού πέταξε στο κεφάλι της νύφης του μαρμάρινο σταυρό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr