Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξέδιδε Ελληνίδες και αλλοδαπές μέσω διαδικτύου

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξέδιδε Ελληνίδες και αλλοδαπές μέσω διαδικτύου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κύκλωμα που εντόπιζε, στρατολογούσε και εξέδιδε αλλοδαπές γυναίκες, μέσω διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε αστυνομική επιχείρηση, την Τετάρτη και την Πέμπτη σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν τρία μέλη της σπείρας (Έλληνες), ενώ προσήχθησαν και έξι γυναίκες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι δράστες εκμεταλλεύονταν αλλοδαπές και Ελληνίδες γυναίκες, μέσω γραφείου ερωτικών ραντεβού που διατηρούσαν στο Διαδίκτυο.

Στην πράξη, τα μέλη του κυκλώματος εντόπιζαν αλλοδαπές και με τη χρήση απατηλών μέσων αποσπούσαν τη συναίνεσή τους και τις παρέσυραν να εργαστούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους, παρακρατώντας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων τους.

Επιπλέον, προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις τους, προέβαιναν κατά περίπτωση τόσο στη χρήση απειλών σε βάρος τους και κατά συγγενικών τους προσώπων, όσο και στον δανεισμό χρηματικών ποσών σε αυτές, απαιτώντας στη συνέχεια την άμεση εξόφλησή τους, μαζί με υπέρογκους τόκους που επέβαλαν.

Τα ερωτικά ραντεβού κανονίζονταν μέσω ηλεκτρονικών εφαρμογών, ενώ τη μεταφορά των γυναικών έκαναν κάποια από τα μέλη του κυκλώματος.

Για την προσέλκυση πελατών, οι δράστες φωτογράφιζαν τις γυναίκες και επιδείκνυαν το υλικό σε τρίτα άτομα.

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 5.800 ευρώ, ένα αυτοκίνητο, ηλεκτρονικές συσκευές (laptop, tablet κινητά τηλέφωνα), καθώς και πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν στη λειτουργία του γραφείου.

Ήδη παρασχέθηκε αρωγή και προστασία σε δύο γυναίκες, θύματα εμπορίας ανθρώπων.

Με δικογραφία σε βάρος τους, για σωματεμπορία κατά συναυτουργία, μαστροπεία και πορνογραφία ανηλίκων, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ακέφαλο πτώμα ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην Αργιθέα

Κολωνός – Απόφαση: Ο Ηλίας Μίχος ένοχος για βιασμό και μαστροπεία της 12χρονης

Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr