Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας όπλων από την Αλβανία

Κρήτη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας όπλων από την Αλβανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας όπλων από την Αλβανία προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης μετά από συντονισμένες έρευνες σε Κρήτη, Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία.

Στο πλαίσιο της πολύμηνης επιχείρησης συνελήφθησαν έξι Έλληνες ενώ σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιείται στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών σε βάρος ακόμη δέκα ατόμων, πέντε Ελλήνων και πέντε αλλοδαπών.

Το κύκλωμα δρούσε σε δυο «πυρήνες», έναν στην Ελλάδα και έναν στην Αλβανία.

Ο «πυρήνας» της Αλβανία αναλάμβανε να συγκεντρώσει στη γειτονική χώρα τα όπλα και τα πυρομαχικά που παραγγέλνονταν από την Κρήτη ενώ ο «πυρήνας» της Κρήτης παραλάμβανε τα όπλα και τα μέλη του τα παρέδιδαν στους πελάτες του κυκλώματος.

Το εμπόρευμα μετέφερε με φορτηγό ο 54χρονος συλληφθείς με τη συνοδεία ΙΧ που οδηγούσε ο 59χρονος, έτερος συλληφθείς.

Τα όπλα είτε φορτώνονταν σε αλβανικό έδαφος ή σε κρησφύγετα του κυκλώματος σε βοσκοτόπια στην Ήπειρο και την Δυτική Μακεδονία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, από τον Νοέμβριο του 2018 το κύκλωμα είχε καταφέρει να εισάγει με αυτό τον τρόπο τέσσερις παρτίδες όπλων και πυρομαχικών από την Αλβανία.

Το Σάββατο το απόγευμα, στα Χανιά, η Αστυνομία πραγματοποίησε έλεγχο στο φορτηγό που οδηγούσε ο 54χρονος και εντός του οχήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα καλάσνικοφ, έξι γεμιστήρες καλάσνικοφ, 122.566 φυσίγγια για όπλα καλάσνικοφ, τέσσερα κλείστρα και δυο εξωλκείς για τα ίδια όπλα.

Αμέσως, ακολούθησαν έρευνες στο σπίτι του 55χρονου, μέλους του κυκλώματος, στην Θεσπρωτία και του 64χρονου συνεργού του στην Κοζάνη όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολεμικά όπλα, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM καθώς και ενα κυνηγετικό όπλο.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ. διεξήγαγε έρευνες και στα σπίτια ενός 31χρονου και ενός 42χρονου, μελών του κυκλώματος, στο Ρέθυμνο όπου κατέσχεσε φυσίγγια για διάφορους τύπους όπλων, δυο γεμιστήρες, 20 κροτίδες, δυο θήκες πιστολιού, κουτιά καθαρισμού, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM και ένα κυνηγετικό όπλο.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν το ΙΧ αυτοκίνητο και το φορτηγό που χρησιμοποιούσαν τα μέλη του κυκλώματος για τη μεταφορά του παράνομου εμπορεύματος.

Στην πολύμηνη επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ρεθύμνου, Χανίων, Ηγουμενίτσας και Εορδαίας Κοζάνης καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Συνολικά, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έντεκα Ελλήνων και πέντε αλλοδαπών που συμμετείχαν στο κύκλωμα και οι αστυνομικοί συνέλαβαν έξι Έλληνες, ηλικίας 59, 55, 54, 42, 31 και 64 ετών αντίστοιχα.

Όπως υπολογίζεται από τις Αρχές, τα κέρδη που θα αποκόμιζε το κύκλωμα από την παράνομη εμπορία των όπλων και των πυρομαχικών θα άγγιζαν τα 232.000 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραγωδία στον Άγιο Νικόλαο: Νεκρός 33χρονος απο φωτοβολίδα – Το δράμα της οικογένειας

Εξάρχεια: Συνελήφθησαν δυο Σομαλοί που λήστεψαν και προσπάθησαν να βιάσουν 36χρονη

Ελευσίνα: 44χρονος καταδίωξε την πρώην του και εμβόλισε το αυτοκίνητό της επτά φορές

Αστυνομικός οδηγούσε υπηρεσιακό όχημα με 102 κιλά κάνναβη – Επεισοδιακή καταδίωξη

Ηθοποιός από το «Κωνσταντίνου και Ελένης» μέλος σπείρας που έκλεβε αυτοκίνητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr