Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη γιατρός «μαϊμού» για θανάτους 3 ατόμων – Η λεπτομέρεια που τον πρόδωσε

Συνελήφθη γιατρός «μαϊμού» για θανάτους 3 ατόμων – Η λεπτομέρεια που τον πρόδωσε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην σύλληψη ενός 47χρονου, ο οποίος εμφανιζόταν ως εξειδικευμένος γιατρός και έπειθε ασθενείς με ανίατες ασθένειες να διακόψουν τη θεραπεία τους και να ακολουθήσουν «θεραπείες» του.

Σύμφωνα με τις αρχές εμπλέκεται σε τουλάχιστον 45 περιπτώσεις εξαπάτησης.

Μάλιστα, σε 3 από τις περιπτώσεις αυτές και συγκεκριμένα δύο ανηλίκων, ηλικίας 14 και 16, καθώς και ενός 76χρονου, επήλθε και ο θάνατος των ασθενών.

Συγκεκριμένα, ο φερόμενος «κομπογιαννίτης» εμφανιζόταν ως ερευνητής σπουδαίου ιατρικού κέντρου της Ελβετίας, διαθέτοντας εξειδίκευση στην παιδοχειρουργική-παιδοογκολογία, με σπουδές στην Αμερική και γνώση πρωτοποριακών μεθόδων θεραπείας.

Αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες που αντιμετώπιζαν, είτε οι ίδιοι, είτε συγγενικά τους πρόσωπα, σοβαρά προβλήματα υγείας ή ανίατες ασθένειες, τους έπειθε να διακόψουν την ιατρική τους θεραπεία και να ακολουθήσουν «θεραπεία» που τους σύστηνε ο ίδιος, υποσχόμενος πλήρη ίαση.

Η «θεραπεία» περιελάμβανε σκευάσματα, με ουσίες αγνώστου προέλευσης και χημικής σύστασης, χωρίς φαρμακευτικές ενδείξεις, τα οποία παρουσίαζε ως δήθεν εξελιγμένα ειδικά φάρμακα – αποστάγματα, τα οποία όπως προέκυψε στο πλαίσιο της έρευνας, περιείχαν, μεταξύ άλλων, δραστικές ουσίες κάνναβης.

Σκευάσματα τέτοιου τύπου κατασχέθηκαν στην οικία του, όπου βρέθηκαν (65) μπουκάλια διαφορετικών ποσοτήτων.

Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, ο συλληφθείς εμφανιζόταν σε διάφορα διαγνωστικά κέντρα, ως γιατρός – συνοδός ασθενών, οι οποίοι υποβάλλονταν σε διάφορες εξετάσεις, ή αναλάμβανε το συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων.

Τέλος, στο σπίτι του συλληφθέντα κατασχέθηκαν και 2 όπλα-αεροβόλα, 2 μαχαίρια, αυτοκόλλητες ετικέτες επαγγελματικής ιατρικής ταυτότητας και χειρόγραφες σημειώσεις με προγράμματα διατροφής καθώς και CD με εξετάσεις διαφόρων ασθενών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Τι τον πρόδωσε

Καθώς η υπόθεση του γιατρού-μαϊμού παίρνει το δρόμο της δικαιοσύνης, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για τη δράση του γίνονται γνωστές.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που τελικά τον πρόδωσε και οδήγησε στη σύλληψή του από τις αρχές ήταν μια λεπτομέρεια.

Όπως αναφέρει ο enikos.gr, η επικίνδυνη απάτη που είχε στήσει αποκαλύφθηκε από δικό του λάθος, δηλαδή από την πλήρη άγνοιά του για τα ζητήματα ιατρικής.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον κατάλαβε ένας γιατρός, από τον οποίο είχε ζητήσει να μπει μαζί του στο χειρουργείο.

Το γεγονός ότι δεν ήξερε καν να αποστειρώνει τα χέρια του πριν την επέμβαση, ήταν εκείνο που φέρεται τελικά να τον πρόδωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς

Συνελήφθη γνωστός μπασκετμπολίστας για ενδοοικογενειακή βία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr