Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη στο Καβούρι υψηλόβαθμος της Ρωσικής Μαφίας

Συνελήφθη στο Καβούρι υψηλόβαθμος της Ρωσικής Μαφίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ρωσικής Μαφίας, που έφερε μάλιστα τον τίτλο του «Vor V Zakone», (Κλέφτης του Νόμου), καταζητούμενος από τις ισπανικές Αρχές με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, για εγκληματική δράση, συνελήφθη προχθές από την Ελληνική Αστυνομία στο Καβούρι.

Ο συλληφθείς εντοπίστηκε μετά από πληροφορίες και έρευνες που έκαναν το τελευταίο διάστημα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής.

Μάλιστα σε έλεγχο πού έγινε στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα σπρέι πιπεριού και η θήκη πιστολιού, γι’ αυτό και κρατήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο καταζητούμενος φέρεται ότι δήλωσε στους αστυνομικούς ψευδώς ότι είναι Γεωργιανός επιδεικνύοντας μάλιστα και σχετικό διαβατήριο.

Στη συνέχεια όμως, μετά από συνεργασία και ανταλλαγή στοιχείων των αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛΑΣ με τις ομόλογες ισπανικές και άλλες υπηρεσίες του εξωτερικού, ο συλληφθείς ταυτοποιήθηκε ως ο διωκόμενος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα, ο συλληφθείς καταζητείται από τις ισπανικές Αρχές, για τα αδικήματα της συγκρότησης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράνομης κατοχής όπλων, της πλαστογραφίας, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων προερχόμενων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως εξακριβώθηκε τα τελευταία χρόνια διέμενε μόνιμα στη Βάρκιζα και χρησιμοποιούσε διαφορετικά στοιχεία, είτε ως Ρώσος είτε ως Γεωργιανός, με ηλικία 36, 37, ή 39 ετών.

Από τον φάκελο του προκύπτει ότι ο συλληφθείς το 2004, λόγω της δράσης του, «στέφθηκε» Vor V Zakone, που θεωρείται από τους ιδιαίτερα τιμητικούς τίτλους του ρωσόφωνου οργανωμένου εγκλήματος.

Για τη «στέψη» του είχαν συναινέσει δύο ηγετικά στελέχη της Ρωσικής μαφίας, οι οποίοι λίγα χρόνια αργότερα κατέλαβαν τις θέσεις του αρχηγού και του υπαρχηγού της οργάνωσης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα κατά σειρά στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Ο Πούτιν «σκέφετεται» τη δημιουργία μιας μεγάλης «ουδέτερης ζώνης» μέσα στην Ουκρανία

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Πούτιν: «Μόνιμος» πρόεδρος της Ρωσίας – Έλαβε ποσοστό-ρεκόρ 87,97% στις προεδρικές εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr