Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φόνος Καρολάιν: «Γιατί τη σκότωσα» – Τι υποστηρίζει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Φόνος Καρολάιν: «Γιατί τη σκότωσα» – Τι υποστηρίζει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος διηγήθηκε στους αστυνομικούς την εκδοχή του για το πώς έφτασε στο σημείο να στραγγαλίσει τη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς.

«Δεν χρειάστηκε να σπάσει. Δεν χρειάστηκε να του δείξουμε τα ευρήματά μας. Από την στιγμή που είδε τους αστυνομικούς, κατάλαβε ότι γνωρίζουμε κάποια πράγματα και ενώ πήγε να αντιδράσει στην αρχή, στη συνέχεια συνεργάστηκε», ανέφερε στην «Εφ.Συν.» ανώτερος αξιωματικός που παρακολουθούσε στενά τις έρευνες όταν ερωτήθη υπό ποιες συνθήκες ο 32χρονος πιλότος ομολόγησε την δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Ομολογία που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες υπογράφηκε γύρω στις 9.30 το βράδυ της Πέμπτης, χωρίς προηγουμένως οι αξιωματικοί του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής που είχαν αναλάβει την διαλεύκανση της δολοφονίας, δείξουν στον 32χρονο τα τεχνικά στοιχεία που είχαν στα χέρια τους και υποδείκνυαν στο ότι πίσω από την δολοφονία της με πνιγμό κρυβόταν ο ίδιος.

Ένα πνιγμό που σύμφωνα με την ιατροδικαστική γνωμάτευση, πρέπει να βίωσε δραματικά η 20χρονη γυναίκα, αφού διήρκεσε περίπου πέντε λεπτά.

Στην ομολογία του, πάντως, ο 32χρονος Μπάμπης φέρεται να εμφανίζει τον εαυτό του ως τον συγκαταβατικό και τον ισορροπιστή στην μεταξύ τους σχέσης που είχε διαρραγεί από μια πρώτη αποτυχημένη εγκυμοσύνη και την επιλόχεια κατάθλιψη από την οποία υπέφερε η 20χρονη, μετά την γέννα του παιδιού της, με συνέπεια, όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, να οδηγηθούν στο να ζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη για να την αντιμετωπίσουν.

Το βράδυ του φόνου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ τους με αποτέλεσμα η νεαρή μητέρα να μείνει στο δώμα και ο 32χρονος να κάτσει στο ισόγειο.

Μέσα σε αυτό το διάστημα εξάλλου φαίνεται να αντάλλαξαν κι ορισμένα οργισμένα μηνύματα στα κινητά τους με ένα από αυτά να αποκαλεί η 20χρονο τον πιλότο ηλίθιο. «You are stupid», του έγραψε.

Η δολοφονία τοποθετείται από τους ερευνητές στις 4.10 το πρωί, όπου στο κινητό – βιομετρικό ρολόι που φορούσε καταγράφει «κίνηση» της 20χρονης, αφού η ηλεκτρονική συσκευή μεταφράζει την αύξηση των παλμών ως «βήματα».

Εκείνη την ώρα έγινε κι ο καυγάς μεταξύ του ζευγαριού κατά τον οποίο ο 32χρονος έπνιξε τελικά την σύζυγό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι στην ομολογία του ο πιλότος είπε πως η 20χρονη τον έσπρωξε και τον κτύπησε και υποστήριξε ότι έσπρωξε και το παιδί τους.

Τότε, όπως περιέγραψε, έχασε τα λογικά του και την σκότωσε.

Ακολούθως σκηνοθέτησε τη ληστεία ανακατεύοντας τα πράγματα στο ισόγειο, ενώ για να πείσει τις αστυνομικές Αρχές για το ότι η καταγγελία τους ήταν αληθινή και οι δράστες ξένοι, έπνιξε και τον σκύλο.

«Με έδιωξε από το κρεβάτι εκείνο το βράδυ»

Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, αποδίδει την πράξη του σε βρασμό ψυχής μετά από τσακωμό που είχαν με την Καρολάιν Κράουτς.

Όπως υποστήριξε, εκείνο το βράδυ τον έδιωξε από το κρεβάτι για μια ακόμη φορά.

Ισχυρίστηκε δε ότι η Καρολάιν άφησε με δύναμη -σχεδόν πέταξε – το μωρό μέσα στην κούνια του, γεγονός που τον εκνεύρισε και τον οδήγησε στο έγκλημα.

Με μια μπλούζα της έφραξε στόμα και μύτη

Συνεχίζοντας την φρικιαστική περιγραφή του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στη σύζυγό του και με μια μπλούζα της έκλεισε το στόμα και τη μύτη προκαλώντας τον θάνατό της από ασφυξία.

Στη συνέχεια σκηνοθέτησε τα πάντα, όλα τα στοιχεία της δήθεν ληστείας -μέχρι και δέθηκε μόνος του για να αποσείσει τις υποψίες από επάνω του.

Ωστόσο, οι αντιφάσεις στις οποίες περιέπεσε και τα κενά μετά τα ευρήματα της ΕΛΑΣ από τα ψηφιακά πειστήρια, ήταν αρκετά για να οδηγήσουν τις αρχές στην ενοχή του.

Η Καρολάιν ήθελε να φύγει από το σπίτι

«Δεν ήταν ένα ανέφελο ζευγάρι. Η Καρολάιν ψαχνόταν να φύγει από το σπίτι μαζί με το παιδί», ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Μάλιστα, η Ελληνική Αστυνομία έχει στα χέρια της στοιχεία που δείχνουν ότι την τελευταία βραδιά πριν από το στυγερό έγκλημα η Καρολάιν έψαχνε στο booking ξενοδοχείο στην Αθήνα για να φύγει από το σπίτι μαζί με το παιδί τους.

Τα SMS που αντάλλασσαν το μοιραίο βράδυ -«Θα σε χωρίσω και θα φύγω με το παιδί»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές Αρχές κατάφεραν να ανακτήσουν γραπτά μηνύματα SMS από το κινητό της Καρολάιν με τον σύζυγό της το βράδυ του φόνου, με ύφος που προσιδιάζει με προστριβή ανάμεσά τους.

Τα μηνύματα φέρεται να τα αντάλλασσαν τα μεσάνυχτα της μοιραίας νύχτας, την ώρα που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατεγράφη από την κάμερα ασφαλείας στο ισόγειο του σπιτιού τους, με το μωρό αγκαλιά.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται ανάμεσα στα ανακτηθέντα γραπτά μηνύματα να υπάρχει και απειλητικό SMS από την 20χρονη προς τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ότι θα τον χωρίσει και θα φύγει μαζί με το παιδί τους από το σπίτι, το ίδιο βράδυ του φόνου.

Τι λέει ο πιλότος για τα λεπτά του φονικού

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είχαν συχνά έντονους καβγάδες.

Και εκείνη τη μέρα είχε έντονο καβγά μαζί της και του ζήτησε να πάρει το μωρό και να πάει να κοιμηθεί στο ισόγειο, όπως και έκανε.

Εκείνη κοιμήθηκε μόνη στη σοφίτα.

Κάποια στιγμή. όπως ό ίδιος ισχυρίζεται ξύπνησε και ανέβηκε στη σοφίτα.

Έβαλε το μωρό στην κούνια και έπεσε να κοιμηθεί δίπλα.

Τότε εκείνη ξύπνησε και συνέχισαν τον καβγά.

Όταν του ζήτησε να φύγει από το σπίτι, τότε είπε πώς έχασε την ψυχραμία του και την έπνιξε πιέζοντας το κεφάλι της στο μαξιλάρι.

Αντέγραψε τη ληστεία στο σπίτι του φίλου του

«Το προσωπικό περνά συχνά σεμινάρια για τέτοιου είδους εγκλήματα που έχουν τεχνολογικά χαρακτηριστικά.

»Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο δράστης δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι ήταν εν βρασμώ ψυχής γιατί προσπάθησε να σκηνοθετήσει το τέλειο έγκλημα.

»Προσπάθησε να πάρει στοιχεία από έγκλημα το οποίο γνώριζε από φίλο του έτσι ώστε να στρέψει τις Αρχές σε κάποιο ανεξιχνίαστο έγκλημα ή να στρέψει τις Αρχές σε δύο τρία άτομα τα οποία είχαν ως κίνητρο τη ληστεία.

»Για να κάνει οφθαλμοφανή την προσπάθεια του αυτή έφτασε στο σημείο να σκοτώσει το ίδιο του σκυλί», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Νίκος Ρήγας, αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας.

Κρεμασμένος σκύλος

Μπαίνοντας μέσα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά, ο αστυνομικός που έγινε πρώτος μάρτυρας της σκηνής του εγκλήματος, αντίκρισε τον σκύλο του ζευγαριού κρεμασμένο στη σκάλα, ενώ στη σοφίτα είδε πρώτα τον 33χρονο πιλότο δεμένο στο πάτωμα και στο κρεβάτι, νεκρή την Καρολάιν και στην πλάτη της το 11 μηνών βρέφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος οδήγησε τον σκύλο σε παρακείμενο χώρο εκτός του σπιτιού, όπου και το έπνιξε με τα ίδια του τα χέρια.

Στη συνέχεια, πήρε το τετράποδο και το κρέμασε στην εσωτερική σκάλα της μεζονέτας στα Γλυκά Νερά, σκηνοθετώντας έτσι την υποτιθέμενη ληστεία.

Σύμφωνα με μία άλλη εκδοχή, σε σχέση με το κρέμασμα του σκυλιού, επειδή ήταν δεμένο με το λουρί του σε κουπαστή εσωτερικής σκάλας του σπιτιού μένει να αποσαφηνιστεί μήπως το ζώο στην προσπάθειά του να αποδεσμευτεί γλίστρησε, έπεσε και κρεμάστηκε.

Το χρονικό των ερευνών – Ποια στοιχεία πρόδωσαν τον 34χρονο πιλότο

Αρχικά, η αφαίρεση της κάρτας μνήμης του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι του ζευγαριού, δεν συμβάδιζε χρονικά με τα όσα έχει καταθέσει ο 32χρονος.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, την ώρα που ο πιλότος υποστηρίζει, ότι ήταν δεμένος χειροπόδαρα, από τους δράστες, φαίνεται στο κινητό του ότι παρουσιάζει δραστηριότητα και συγκεκριμένα κινήσεις και βήματα του ιδίου.

Επίσης, «φως» στην υπόθεση, έριξε και το βιομετρικό ρολόι – κινητό της άτυχης κοπέλας που έχει καταγράψει παλμούς της, σε ώρα που, σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε, ο σύζυγός της ήταν νεκρή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Ενδοοικογενειακή βία στην Πάτρα, στο Αίγιο και στο Μεσολόγγι

Μυστήριο με τον θάνατο βρέφους ενός έτους στην Κω – Το παιδί έφερε τραύματα, προσήχθησαν οι γονείς

Θρίλερ με τον στρατιώτη που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 – «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr