Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελεύθερος ο Λιγνάδης – Έφεση εξετάζει η Εισαγγελία Εφετών

Ελεύθερος ο Λιγνάδης – Έφεση εξετάζει η Εισαγγελία Εφετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ αφέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Δημήτρης Λιγνάδης που χθες καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο ανηλίκων αγοριών το 2015.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο μετά την καταδίκη του 58χρονου καλλιτέχνη αποφάσισε με πλειοψηφία 4 προς 3 ότι στο πρόσωπο του Δημήτρη Λιγνάδη πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για την αναστολή εκτέλεσης της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης του, με την επιβολή περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης.

Η μειοψηφία του δικαστηρίου, δύο ένορκοι και μία δικαστής, έκρινε ότι δεν πρέπει να χορηγηθεί στον καλλιτέχνη αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Έφεση εξετάζει η Εισαγγελία Εφετών

Την ίδια ώρα, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας φέρεται να εξετάζει εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δυο βιασμούς, για τις ποινές που του επιβλήθηκαν αλλά και για την αναστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η προϊσταμένη της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Μαρία Γκανέ, έδωσε παραγγελία ώστε να λάβει γνώση των εγγράφων της αποδεικτικής διαδικασίας και της απόφασης που εκδόθηκε.

Ειδικότερα, η κυρία Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Σκοπός είναι να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Ακόμη, η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών φέρεται να ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας του δικαστηρίου που δίκασε την υπόθεση Λιγνάδη κ. Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του.

Το συγκεκριμένο υλικό, θα εξεταστεί ως προς το εάν σωστά αξιολογήθηκαν από το δικαστήριο τα αποδεικτικά στοιχεία της δίκης και εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών τόσο για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους δυο βιασμούς, για τις ποινές που του επιβλήθηκαν για τους δυο βιασμούς που καταδικάστηκε καθώς και για την αποφυλάκιση του μετά την καταδίκη του, με την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέραμα: Στο νοσοκομείο 5χρονη που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

Φυλακές Κορυδαλλού: Πέθανε ο 36χρονος που είχε συλληφθεί για τον βιασμό της θετής του κόρης στην Αίγινα

Μητέρα στον Βόλο κατήγγειλε τον πρώην πεθερό της για βιασμό του 4χρονου γιου της

Ζάκυνθος: Στον εισαγγελέα μητέρα για κακοποίηση των δύο ανήλικων παιδιών της

Αλεξανδρούπολη: Νηπιαγωγός κλείδωνε 3χρονα σε αποθήκη για να ηρεμήσουν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr