Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολύ σοβαρή υπόθεση η σύμπραξη τρομοκράτη και ΟΥΚάδων – Στη φυλακή οδηγείται ο τρομοκράτης

Πολύ σοβαρή υπόθεση η σύμπραξη τρομοκράτη και ΟΥΚάδων – Στη φυλακή οδηγείται ο τρομοκράτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Πυρήνες της Φωτιάς έρχονται και πάλι στο προσκήνιο με τη σύλληψη 4 ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι ένα πρώην ηγετικό στέλεχός τους και δύο άνδρες που υπηρετούσαν στο Πολεμικό Ναυτικό (ΟΥΚ).

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι Αρχές πιστεύουν πως οι συλληφθέντες ετοιμάζονταν για επίθεση, η οποία όμως δεν έχει να κάνει με τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά με χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος.

Είναι η πρώτη φορά που ένα άτομο που είχε εμπλοκή με την τρομοκρατία απασχολεί την Αστυνομία για ποινικά εγκλήματα, έχοντας μάλιστα διασυνδέσεις με ενστόλους.

Οι δύο ΟΥΚαδες φέρονται να προμήθευαν το πρώην στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης με εκρηκτικά, τα οποία έπαιρναν από τις ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη φυλακή θα οδηγηθεί το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Συνωμοσία των πυρήνων της φωτιάς», καθώς το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών κι ενός μήνα για παράβαση του νόμου περί όπλων και κατοχή ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση.

Από το δικαστήριο απορρίφθηκε αίτημά του για αναβολή της δίκης προκειμένου να κληθούν να καταθέσουν η σύζυγός του και ένας αστυνομικός.

Ο εισαγγελέας της έδρας είπε πως οι δύο μαρτυρίες δεν έχουν να εισφέρουν κάτι ουσιώδες στην υπόθεση.

Ο συνήγορός του Γ. Καρκανιάς, ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για σωματική του ακεραιότητα.

»Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek mafia».

Ισχυρίστηκε πως η έγκυος σύντροφός του είχε αγοράσει το πιστόλι από την Ομόνοια

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφός του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας, κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά.

»Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε.

»Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος είπε ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο» ενώ λίγο μετά στην απολογία του είπε:

«Επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι».

Στον εισαγγελέα Ναυτοδικείου τα δύο μέλη της ΟΥΚ

Στον εισαγγελέα Ναυτοδικείου παραπέμπονται τα δύο μέλη της ομάδας υποβρυχίων καταστροφών, τα οποία συνελήφθησαν σε μυστική αστυνομική επιχείρηση για το οργανωμένο έγκλημα.

Ο ένας κατηγορείται για το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών για τα εκρηκτικά και ο άλλος για το πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Το ποινικό παρελθόν τους

Πλούσιο είναι το ποινικό παρελθόν των τεσσάρων συλληφθέντων.

Είναι γνωστό πως ο πρώην τρομοκράτης, ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για τρομοκρατία.

Ο δεύτερος συλληφθείς είχε κατηγορηθεί το 2023 για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονταν ως «ασφάλεια» έξω από πασίγνωστο κλαμπ στο Γκάζι, επιτέθηκαν σε θαμώνες του καταστήματος, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να βγάλει πιστόλι και να πυροβολήσει σε βάρος τους (χωρίς να τους τραυματίσει).

Το ίδιο άτομο το 2018 είχε κατηγορηθεί για βιασμό στον Πειραιά, ύστερα από καταγγελία γυναίκας.

Ο τρίτος συλληφθείς, ο οποίος έχει συγγενική σχέση με τον δεύτερο (σ.σ. είναι αδέρφια), είχε κατηγορηθεί το 2020 για επικίνδυνες σωματικές βλάβες στο Βόλο.

Και αυτό διότι είχε ξυλοκοπήσει άγρια έναν άνδρα, χτυπώντας τον με γροθιές στο κεφάλι και στο σώμα.

Κατά την επίθεση φορούσε χειρουργική μάσκα για να κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Το 2014 είχε συλληφθεί στην Καλαμάτα γιατί είχε στην κατοχή του εκτοξευτήρα φωτοβολίδων και βολίδες τύπου «στυλό» (σαν αυτές που χρησιμοποιούν οι χούλιγκαν στα γήπεδα).

Ο τέταρτος που του πέρασε χειροπέδες η Δίωξη Εκβιαστών είχε συλληφθεί το 2023 για ναρκωτικά, καθώς εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης να έχει πάνω του 14 γραμμάρια κοκαΐνης και φιαλίδιο με ενέσιμη τεστοστερόνη.

Το ίδιο άτομο είχε συλληφθεί και το 2012 όταν παραβίασε οδηγώντας μοτοσικλέτα το κόκκινο φανάρι τραυματίζοντας σοβαρά μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά.

Τότε είχε εγκαταλείψει το σημείο του τροχαίου.

Οι αστυνομικοί σχημάτισαν σε βάρος του τότε δικογραφία για έκθεση κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Το ζητούμενο τώρα για τις Αρχές είναι να εντοπίσουν τυχόν διασύνδεση τους με την επονομαζόμενη Greek Mafia.

Ο τρομοκράτης

Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα του ένοπλου αντάρτικου πόλεως, το οποίο είχε καταδικαστεί σε πολυετή ποινή κάθειρξης ως ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής (9/2) στο κέντρο της Αθήνας από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Στην ΕΛ.ΑΣ. είχε φτάσει πληροφορία ότι ο αποφυλακισμένος με όρους το 2019, εμπλέκεται σε υποθέσεις ποινικού ενδιαφέροντος και συγκεκριμένα σε κατοχή όπλων και εκρηκτικών.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν ακόμη δύο άτομα -κατά πληροφορίες σχετίζονται με την Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Λιμενικού Σώματος-, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν εκρηκτικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, φυσίγγια κ.ά.

Σε ό,τι αφορά τον καταδικασμένο ως τρομοκράτη, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών εντόπισαν στην οικία του πιστόλι και φυσίγγια.

Πρόκειται για έρευνα που δεν σχετίζεται με την τρομοκρατία και το ένοπλο αντάρτικο πόλεως, αλλά έχει καθαρά ποινικό υπόβαθρο.

Σοβαρή υπόθεση

Αξίζει να σημειωθεί ότι πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κάνουν λόγο για μια πολύ σοβαρή υπόθεση, λόγω της φερόμενης σύμπραξης του πρώην ηγετικού στελέχους της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» με στελέχη των ΟΥΚ του Λιμενικού Σώματος.

Στη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ σημειώνεται ότι συνολικά συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, αλλά και για παράβαση των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση όπλων, εκρηκτικών κι άλλων αντικειμένων στα σπίτια τους σε Αθήνα, Πειραιά και Πέραμα.

Πυρήνες της Φωτιάς – Greek Mafia: Μία σχέση που (ίσως) μετράει χρόνια και η εμπλοκή των ΟΥΚαδων

Η πρώτη εμφάνιση της τρομοκρατικής οργάνωσης έγινε στις 22 Ιανουαρίου 2008 με γκαζάκια κατά τραπεζών.

Έκτοτε πραγματοποίησε δεκάδες ακόμη επιθέσεις με εμπρηστικούς ή εκρηκτικούς μηχανισμούς σε πολιτικά γραφεία, τράπεζες, φυλακές, δικαστήρια, οχήματα διπλωματών και άλλους στόχους.

Ο λόγος για τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, τρομοκρατική οργάνωση που θεωρείται η πλέον «δραστήρια» στην Ελλάδα με πάνω από 250 εμπρηστικές και εκρηκτικές επιθέσεις στο ενεργητικό της, παραμένει ενεργή, και που από την πρώτη στιγμή είχε μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών για τις διασυνδέσεις της και με τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος, δηλαδή την Greek Mafia.

Τα όρια της δράσης τρομοκρατών – ποινικών γίνονται άλλοτε δυσδιάκριτα όταν έχουμε δράσεις, όπως ληστείες τραπεζών.

Τώρα οι Πυρήνες της Φωτίας έρχονται και πάλι στο προσκήνιο με τη σύλληψη 4 ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι ένα πρώην ηγετικό στέλεχός τους και δύο άνδρες που υπηρετούσαν στο Πολεμικό Ναυτικό (ΟΥΚ).

Το πρώην μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά τη διάρκεια της κράτησής του, αλλά και μετά είχε διασυνδέσεις με τη Greek Mafia.

Μεταξύ των ποινικών με τους οποίους είχε επαφές ήταν και ο Βασίλης Ρουμπέτης (γνωστό και ως Ράμπο), ο οποίος δολοφονήθηκε πέρυσι στον Κορυδαλλό.

Ετοίμαζαν χτύπημα, αλλά όχι τρομοκρατικό

Σύμφωνα με την ΕΡΤ οι αρχές πιστεύουν πως οι συλληφθέντες ετοιμάζονταν για επίθεση, η οποία όμως δεν έχει να κάνει με τρομοκρατικό χτύπημα, αλλά με χτύπημα του οργανωμένου εγκλήματος.

Είναι η πρώτη φορά που ένα άτομο που είχε εμπλοκή με την τρομοκρατία απασχολεί την Αστυνομία για ποινικά εγκλήματα, έχοντας μάλιστα διασυνδέσεις με ενστόλους.

Οι δύο ΟΥΚαδες φέρονται να προμήθευαν το πρώην στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης με εκρηκτικά, τα οποία έπαιρναν από τις ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού.

Το οπλοστάσιο

Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•2 κυτία εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ,

•4 πυράγωγες ακαριαίες θρυαλλίδες,

•χειροβομβίδα,

•πιστόλι με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με -5- φυσίγγια,

•γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου,

•2 κενές γεμιστήρες πιστολιού,

•281 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,

•κυτίο μεταφοράς φυσιγγίων,

•φορητός ασύρματος,

•αυτοσχέδια συσκευασία με κάνναβη βάρους -6- γραμμαρίων,

•υφασμάτινη θήκη πιστολιού,

•αλεξίσφαιρο γιλέκο,

•πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος,

•5 μαχαίρια, από τα οποία – αναδιπλούμενα,

•4 σιδερογροθιές,

•ρόπαλο,

•φωτοβολίδα, καπνογόνο και 4 πυρσοί,

•αναβολικές ουσίες,

•αμπούλες αερίου,

•11 κινητά τηλέφωνα,

•6 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

•εξωτερικός σκληρός δίσκος,

•ατζέντα και τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν υποψίες/ ενδείξεις (στην προμήθεια εκρηκτικών και όπλων τουλάχιστον, αλλά και σε σχέδια απόδρασης από σωφρονιστικά καταστήματα) ανάμεσα στη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και τη Greek Mafia.

Οι υποψίες για σχέση με τον Βασίλη Στεφανάκο (αν και δήλωναν μόνο φίλοι)

Συνηθίζουμε να ακούμε αυτή τη φράση από σελέμπριτις, που θέλουν να διαψεύσουν/ αρνηθούν μία ερωτική σχέση: «Είμαστε μόνο φίλοι».

Αυτό όμως δήλωναν τόσο ο Βασίλης Στεφανάκος όσο και τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς που ήταν έγκλειστα στον Κορυδαλλό, καθώς υπήρχαν συχνά πληροφορίες και υπόνοιες συνεργασίας.

Ο Βασίλης Στεφανάκος, που το 2018 έπεσε νεκρός στο Χαϊδάρι, με τον εκτελεστή του να αδειάζει επάνω του έναν γεμιστήρα Καλάσνικοφ, διέψευδε κατηγορηματικά σενάρια που τον ήθελαν ακόμη και να επιχειρεί να οργανώσει σχέδιο απόδρασης μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης από τον Κορυδαλλό.

Αλλά σε συνέντευξή του, είχε εκφράσει την εκτίμησή του για τα μέλη των Πυρήνων που είχε γνωρίσει στη φυλακή, ενώ και εκείνα τον αποκαλούσαν φίλο διαψεύδοντας παράλληλα την όποια εμπλοκή του σε σχέδιο απόδρασης. Οι Αρχές πίστευαν το ακριβώς αντίθετο.

Σε ανάρτηση της οργάνωσης το 2015 διαβάζαμε:

«Παρασκευή 16 Γενάρη, αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών με τη συνοδεία Ε.Κ.Α.Μ. εισβάλλουν στα κελιά που κρατούμαστε τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, τόσο στην Ά πτέρυγα, όσο και στο υπόγειο παράρτημα της απομόνωσης (για 2η φορά σε διάστημα 10 ημερών μετά την 1η έφοδο της αντιτρομοκρατικής).

»Στην έρευνα που ακολούθησε κατέσχεσαν τηλεφωνικές ατζέντες, τηλεκάρτες, usb και προσωπικές χειρόγραφες σημειώσεις πολιτικού περιεχομένου.

»Η πρόφαση ήταν το γελοίο αστυνομικό – μιντιακό κατασκεύασμα που εμφανίζει την οργάνωση μας να συνδέεται με τα λεγόμενα κυκλώματα της νύχτας και εκβιασμούς.

»Τα μυθεύματα αυτά έχουν σκοπό να αποπολιτικοποιήσουν και να συκοφαντήσουν τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και τους κύκλους της Μαύρης Αναρχίας.

»Να ξεκαθαρίσουμε το αυτονόητο. Ο αξιακός μας κώδικας και η εξεγερμένη αναρχική συνείδηση μας βρίσκονται απέναντι και εχθρικά προς το οργανωμένο έγκλημα και τις μαφιόζικες πρακτικές.

»Άλλωστε, το πραγματικό οργανωμένο έγκλημα εδρεύει στα κέντρα εξουσίας του κράτους και της αστυνομίας.

»Από κει και πέρα, ούτε απολογούμαστε, ούτε μετανιώνουμε για τις φιλίες μας.

»Εδώ και μέρες οι δημοσιογράφοι, κατ’ εντολή της αστυνομίας, χρησιμοποιούν τις φιλικές μας σχέσεις, στοχοποιώντας το φίλο μας Βασίλη Στεφανάκο για να εμφανίσουν το κατασκεύασμα της όσμωσης “τρομοκρατών – ποινικών” και να φτιάξουν νέες δικογραφίες.

»Την φιλία μας αυτή θα την υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο γιατί δε χωράει σε ταμπέλες “τρομοκρατών” ή “ποινικών” που μας αποδίδουν τα δικαστήρια και τα δημοσιεύματα.

»Ο συγκεκριμένος φίλος, όπως και άλλοι βαρυποινίτες που αναφέρονται στις ειδήσεις ως δήθεν συνεργάτες μας, ΔΕΝ είχαν καμιά σχέση με τη σχεδιαζόμενη απόπειρα απόδρασης». Οι επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης».

Οι πιο τρανταχές επιθέσεις των Πυρήνων

Η οργάνωση έχει μεταξύ άλλων αναλάβει την ευθύνη για τοποθέτηση βόμβας στον προαύλιο χώρο της Βουλής, βομβιστική επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού και στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, καθώς και τοποθέτηση βόμβας στο Πεδίο του Άρεως σε χώρο όπου θα γίνονταν προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας με ομιλητή τον Κώστα Καραμανλή λίγο πριν από τις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 2009.

Τον Νοέμβριο του 2009 η οργάνωση πραγματοποίησε μπαράζ αποστολών παγιδευμένων δεμάτων – βόμβα στην Ελλάδα (στις πρεσβείες της Χιλής, του Μεξικού, της Ρωσίας, της Ελβετίας κ.α) και σε διεθνείς οργανισμούς και ξένους ηγέτες κρατών (Eurojust, Europol, στον πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ).

την προκήρυξη που δημοσίευσε η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις αποστολές και έκανε λόγο «για την συγκρότηση ενός διεθνούς επαναστατικού μετώπου».

Τελευταία ενέργεια της οργάνωσης ήταν τον Μάρτιο του 2017 η αποστολή δέματος – βόμβα στον τότε υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά

Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε αντιδήμαρχο έξω από το Ειρηνοδικείο

Η «Ύδρα» κατέρριψε ντρόουν στον Κόλπο του Άντεν

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Δολοφονία Λυγγερίδη: Εγκληματική οργάνωση με 158 μέλη πίσω από την επίθεση στον αστυνομικό – 60 συλλήψεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr