Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελευταίες παραστάσεις για το έργο “Ήλιος στην Πέτρα”

Τελευταίες παραστάσεις για το έργο “Ήλιος στην Πέτρα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολοκληρώνονται την Κυριακή των Βαΐων, στις 13 Απριλίου, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου «Σημείο» (πρώην «Απλό» Χαριλάου Τρικούπη 4, πίσω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, τηλ. 210 9229579) οι παραστάσεις του έργου της Σοφίας Αδαμίδου «Ηλιος στην Πέτρα» με την Ελένη Γερασιμίδου.

Το έργο, είναι βασισμένο στη ζωή της αντάρτισσας του Δημοκρατικού Στρατού, Ελένης Τραγγανίδα – Μακρυνιώτη, όπως το κατέγραψε στο αφήγημά της «Η Μυρτιά του βουνού», καθώς και σε διηγήσεις άλλων συναγωνιστριών και εξόριστων γυναικών, τόσο την περίοδο του Εμφυλίου όσο και την περίοδο της δικτατορίας.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και φωτισμούς Κοραή Δαμάτη και σκηνικά – κοστούμια Γιάννη Μετζικώφ. Στο ρόλο της Μυρτιάς η Ελένη Γερασιμίδου. Η Καλλιόπη Βέττα ερμηνεύει επί σκηνής παραδοσιακά μοιρολόγια, αντάρτικα και τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη, Θάνου Μικρούτσικου, Απόστολου Καλδάρα, Νίκου Κυπουργού κ.ά. Συμμετέχει η Μαρίζα Τσίγκα. Κύμβαλο παίζει ο Κλέαρχος Κορκόβελος.

Η Μυρτιά αφηγείται τη ζωή της στον Δημοκρατικό Στρατό, τις εξορίες, τις φυλακίσεις της σε μια έγκυο συγκρατούμενή της -βουβό πρόσωπο- στη Γυάρο, όπου είναι και πάλι εξορία, ακολουθώντας την μοίρα χιλιάδων αγωνιστών της γενιάς της, την περίοδο της Χούντας. Ηταν μόλις 16 χρονών όταν πήρε την απόφαση να βγει στο βουνό μη μπορώντας να αντέξει το άδικο.

«Από μικρή οργιζόμουν με το άδικο. Ακόμα αυτή η οργή. Όσο θα υπάρχει άδικο θα το πολεμάω. Με την αγάπη, μου ‘λεγε ο πατέρας μου, με την αγάπη κάποια μέρα θα τους λυγίσουμε αυτούς που επιβάλουν το μίσος και το άδικο. Γι’ αυτό βγήκα στο Βουνό. Απ’ την πρώτη κιόλας μέρα… είδα τον ήλιο που μας έκρυβαν. Μέσα στη συννεφιά του κόσμου… κι εγώ έβλεπα τον ήλιο», αφηγείται η ίδια.

ilios-petra2

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ από Σπέτσες: Ανασυγκρότηση του κράτους για μια κοινωνία ισότητας και ευημερίας – Όλες οι εισηγήσεις

Ο Κούγιας καταθέτει μήνυση στην Ελένη Γερασιμίδου με εντολή Λιγνάδη

Τι είπε η Σάσα Σταμάτη για το «ντου» στο Χριστόφορο Ζαραλίκο

Μπράβοι προσπάθησαν να διακόψουν παράσταση του Ζαραλίκου – Ενεπλάκη η Σάσα Σταμάτη

Λάκης Λαζόπουλος: «Η απόφαση του Άρη Σερβετάλη ήταν σωστή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr