Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χανς Βέρνερ Ζιν εξηγεί γιατί με τη δραχμή θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία

Ο Χανς Βέρνερ Ζιν εξηγεί γιατί με τη δραχμή θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δραχμή, Χανς Βέρνερ Ζιν,

Η μόνη λύση για την Ελλάδα είναι η επιστροφή στη δραχμή, υποστήριξε ο επικεφαλής του ινστιτούτου Ifo, Χανς Βέρνερ Ζιν, μιλώντας στο CNBC, τονίζοντας ότι πλέον δεν υπάρχει το ρίσκο μετάδοσης προς τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης κι ότι εάν υπάρξει πρόβλημα με τις ελληνικές τράπεζες το βάρος πέφτει αυτή τη στιγμή στους “ώμους” της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ήρθε η ώρα για τους πιστωτές της Ελλάδας να αντικρίσουν την αλήθεια, ανέφερε ο γνωστός οικονομολόγος: η χώρα έχει χρεοκοπήσει και πρέπει να πάει σε υποτίμηση ώστε να επανακτήσει τη χαμένη ανταγωνιστικότητα.

“Πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό ως πιστωτές και να δούμε την αλήθεια και να μειώσουμε το βάρος για τους Έλληνες”, είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στη δραχμή κάτι που θα τη βοηθούσε να δώσει ώθηση στην οικονομία της.

Για παράδειγμα, είπε ο Ζιν, η Ελλάδα θα σταματούσε τότε να εισάγει αγροτικά προϊόντα από άλλες χώρες της Ευρωζώνης αν χρησιμοποιούσε τη δραχμή, γιατί τότε οι άλλοι θα ήταν πιο ακριβοί.

“Ο λαός θα πάει στους δικούς του αγρότες και θα αγοράσει τα προϊόντα τους από αυτούς. Έτσι θα υπάρχει και περισσότερη δουλειά σε αυτόν τον τομέα”, είπε και πρόσθεσε “Δεύτερον, οι τουρίστες θα ξανάρθουν από την Τουρκία στην Ελλάδα”.

Ο οικονομολόγος του Ifo υποστήριξε επίσης ότι οι Έλληνες που έχουν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό γιατί φοβήθηκαν ότι θα επιβληθούν κεφαλαιακοί έλεγχοι, τότε θα ήταν πιο πρόθυμοι να επιστρέψουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα και να αγοράσουν φθηνότερα ακίνητα. Αυτό θα οδηγούσε σε “κατασκευαστική άνοιξη”

Τέλος, κατέληξε ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να δεχτεί να δημιουργηθεί ένα προηγούμενο με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ γιατί κάτι τέτοιο θα έχει άμεση επίπτωση στην Ισπανία, όπου το κόμμα των Podemos θα ανέλθει στην εξουσία ζητώντας παρόμοια λύση.

“Δεν μπορούμε να επιλύουμε τα προβλήματα κάθε χώρας με εξωτερική χρηματοδότηση. Δεν φθάνουν τα Κεφάλαια”, είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: NewMoney

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζιν: Η νομισματική πολιτική Ντράγκι θα καταστρέψει την οικονομία της Ευρωζώνης

Ο Ζιν προειδοποιεί για έξοδο της Ιταλίας από την Ευρωζώνη

Ο.Ν.Ε.: Ο δρόμος προς την καταστροφή

Δημ. Στρατούλης: 5 υπουργοί και 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέλαμε το 2015 GREXIT

Η επιστροφή στη δραχμή μπορεί να είναι “καταιγίδα” το ευρώ όμως είναι αργός θάνατος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr