Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Μετρά αντίστροφα η ΕΚΤ για διακοπή του ELA στην Ελλάδα

Reuters: Μετρά αντίστροφα η ΕΚΤ για διακοπή του ELA στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έτοιμοι να «αποσυνδέσουν» την Ελλάδα από τη χρόνια «μηχανική υποστήριξη» του ELA είναι οι κεντρικοί τραπεζίτες, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, αναφέρει δημοσίευμα στο Reuters.

«Εφόσον η συζήτηση είναι σε εξέλιξη και υπάρχουν ελπίδες για συμφωνία θα ήταν τρελό η ΕΚΤ να αποσύρει τον ELA», δήλωσε ένα πρόσωπο εξοικειωμένο με τις συζητήσεις στο πρακτορείο και προσέθεσε ότι «εάν η Ελλάδα κηρύξει πτώχευση, όλα θα αλλάξουν. Θα ήταν πολύ δύσκολο για την ΕΚΤ να εγκρίνει τη χρηματοδότηση με εγγύηση έναν οφειλέτη που έχει χρεοκοπήσει».

Φοβούμενη ένα Grexit, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρέχει οικονομική στήριξη προσπαθώντας να την κρατήσει εντός ευρώ, όμως ένα Grexit θα έδινε μια νέα τροπή στα γεγονότα, σχολιάζει το Reuters.

Κάποιοι άλλοι, γνώστες του ελληνικού ζητήματος αναφέρουν στο στο Reuters: «Είναι θέμα χρόνου να κοπεί ο ELA και να επιβληθούν capital controls».

 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα – Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!

Αλέξης Τσίπρας από το Παλλάς: Άμεσα η επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης – Ομιλία προάγγελος νέου κόμματος

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα στους μνημονιακούς που χρεοκόπησαν τη χώρα, στην ολιγαρχία και την κλεπτοκρατία

Από τις Βρυξέλλες ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα funds: «Θα πάει μέχρι τέλους»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr