Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Υπό επίβλεψη οι τράπεζες στα Βαλκάνια λόγω Ελλάδας

Reuters: Υπό επίβλεψη οι τράπεζες στα Βαλκάνια λόγω Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπό επίβλεψη βρίσκονται οι τράπεζες της Αλβανία, της Βουλγαρίας, της ΠΓΔΜ, αλλά και της Σερβίας, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχοι καθώς όπως λένε ακόμα και αν καταρρεύσουν οι μητρικές τράπεζες στην Ελλάδα, να σωθούν οι θυγατρικές.

Όμως αυτό που δεν μπορεί να ελεγχθεί είναι η αντίδραση των πελατών των τραπεζών αφού σε περίπτωση που δουν πως η κατάσταση στην Ελλάδα γίνεται μη διαχειρίσιμη τότε υπάρχει μεγάλος φόβος να δημιουργηθεί πανικός και να υπάρξουν εκροές καταθέσεων μα άγνωστα αποτελέσματα.

«Δεν είναι καλό όταν υπάρχει μια φωτιά στο σπίτι του διπλανού σου», ανέφερε στο Reuters ο Levon Hampartzoumian, πρόεδρος του συνδέσμου των τραπεζών στη Βουλγαρία, αν και υπογράμμισε ότι δεν βλέπει καμία άμεση απειλή από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, μπορεί οι βαλκανικές χώρες να έχουν μικρές οικονομίες, αλλά ιστορικά παρουσιάζουν οικονομική αστάθεια.

Το 1/5 των τραπεζών στη Βουλγαρία και στα Σκόπια είναι ελληνικών συμφερόντων, ενώ ελαφρώς μικρότερο είναι το ποσοστό στη Ρουμανία, τη Σερβία και την Αλβανία.

Στη Βουλγαρία, οι κεντρικές τράπεζες δεν είναι εκτεθειμένες σε ελληνικούς τίτλους και λαμβάνουν χρηματοδότηση από τα κεντρικά των Αθηνών, ανέφερε τον Μάιο ο Εμίλ Ανγκέλοφ, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Βουλγαρίας. Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλένελιεφ, τονίζει πως οι ελληνικές τράπεζες στη Βουλγαρία έχουν ξεχωριστές δομές.

Παράλληλα, αξιωματούχος από τα Σκόπια αναφέρει πως πλέον πολλές κεντρικές τράπεζες παρακολουθούν πολύ στενά τις τράπεζες ελληνικών συμφερόντων και τους ζητούν καθημερινή ενημέρωση για οποιαδήποτε συναλλαγή κάνουν οι μητρικές.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει παρατηρηθεί κα΄ποια ασυνήθιστη κίνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr