Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες περικοπές στις συντάξεις από την συμφωνία με τους εταίρους

Νέες περικοπές στις  συντάξεις από την συμφωνία με τους εταίρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες περικοπές στις συντάξεις δέρνουν τα μέτρα που προβλέπονται στη συμφωνία με τους δανειστές και προωθούνται με διαδικασίες – εξπρές στη Βουλή, με τον γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Ρωμανιά να δηλώνει στο Mega ότι το νομοσχέδιο με τις πρώτες ρυθμίσεις μπορεί να είναι έτοιμο την Τρίτη.

Σημαντικές θα είναι οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στην περίθαλψη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega. Μάλιστα, οι μειώσεις θα υπολογιστούν στα αρχικά ποσά των συντάξεων όπως αυτά ήταν το 2009, πριν τις περικοπές των μνημονίων, και όχι στα σημερινά.

Για παράδειγμα, με την αύξηση εισφοράς από το 4% στο 6% για περίθαλψη, σε αρχική σύνταξη 1.200 ευρώ (2009), η πρόσθετη μηνιαία παρακράτηση που προκύπτει είναι 24 ευρώ και στο έτος 288 ευρώ.

Ακόμη μεγαλύτερες συγκριτικά θα είναι οι απώλειες στις επικουρικές συντάξεις λόγω της επιβολής εισφοράς 6% για περίθαλψη. Για παράδειγμα, σε αρχική επικουρική 300 ευρώ (2009), που σήμερα βρίσκεται στα 165 ευρώ, η εισφορά 6% θα φέρει ετήσια παρακράτηση 216 ευρώ.

Πρόσθετη απώλεια τουλάχιστον 8% στις επικουρικές θα προέλθει τον Οκτώβριο και από την εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Μετα τις απώλειες στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, σειρά έχει το ΕΚΑΣ το οποίο θα καταργηθεί σταδιακά μέχρι το 2019, με αρχή από τον Μάρτιο του 2016 και πρώτους -όπως εκτιμάται- 75.000 συνταξιούχους με ετήσιο εισόδημα από 8.220 έως 9.200 ευρώ, που σήμερα παίρνουν ΕΚΑΣ από 30 έως 57,5 ευρώ.

Στις αλλαγές του ασφαλιστικού συμπεριλαμβάνεται και η σταδιακή κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, με τις νέες ρυθμίσεις να προβλέπουν ότι καμία σύνταξη δεν θα χορηγείται σε όσους είναι κάτω από τα 62 έτη. Αυτό σημαίνει έως και 12 επιπλέον χρόνια δουλειάς.

Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι μητέρες με ανάπηρα παιδιά καθώς και οι εργαζόμενοι στα βαρέα επαγγέλματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων για την περίοδο 22 έως 26 Ιανουαρίου

Συντάξεις Φεβρουαρίου: Θα καταβληθούν μια μέρα νωρίτερα

ΕΦΚΑ-ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές συντάξεων, επιδομάτων και εφάπαξ από 18 έως 22 Δεκεμβρίου

Οριστικό: 3% η αύξηση των συντάξεων από 1/1/2024

Οι ληστείες και τα φιλοδωρήματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr