ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα επενδύσει 300 εκατ. στις ελληνικές τράπεζες

Η Παγκόσμια Τράπεζα θα επενδύσει 300 εκατ. στις ελληνικές τράπεζες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Παγκόσμια Τράπεζα σκοπεύει μέσω του Διεθνούς Χρηματοδοτικού Οργανισμού (International Finance Corporation, IFC), που της ανήκει να επενδύσει έως 300 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών, με την αγορά μετοχών.

«Έχουμε έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιό μας να συμμετάσχουμε και να επενδύσουμε έως 300 εκατ. ευρώ στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Δημήτρης Τσιτσιράγκος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο κύριος Τσιτσιράγκος υποστήριξε ότι “στόχος είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες για τις επενδύσεις στην Ελλάδα», και πρόσθεσε ότι «Το πιο σημαντικό δεν είναι πόσα χρήματα θα επενδύσει ο IFC, αλλά πόσα χρήματα θα κινητοποιήσει η χώρα από τρίτα μέρη. Για την ανάπτυξη και την απασχόληση χρειάζεται ένας υγιής χρηματοπιστωτικός τομέας».

Η απόφασή του να συμβάλει στην ανακεφαλαιοποίηση του ελληνικού τραπεζικού τομέα, ήρθε σε συνέχεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), η οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προτίθεται να επενδύσει έως 250 εκατ. ευρώ στις τέσσερις ελληνικές τράπεζες – την Εθνική, την Πειραιώς, την Eurobank και την Alpha.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα πέντε μέτρα του Τσίπρα για να σωθεί ο λαός και η πατρίδα – Δωρεάν μεταφορές, φθηνή ενέργεια, στεγαστικό, κατάργηση Πανελλαδικών Εξετάσεων – Υγεία και Παιδεία

Στα 1.600 ευρώ αυξάνεται το ακατάσχετο όριο στους τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη

Άρειος Πάγος: Υπέρ των δανειοληπτών του νόμου Κατσέλη η απόφαση για τον υπολογισμό των τόκων

ΕΚΠΟΙΖΩ: Η Εθνική Τράπεζα παραπληροφορεί τους καταναλωτές και χρεώνει ακόμη τα 0,80 ευρώ

Αλ. Τσίπρας για κόκκινα δάνεια: Κρατικά εγγυημένη ληστεία της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr