Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η νέα πρόταση για τις εισφορές στον ΟΑΕΕ

Η νέα πρόταση για τις εισφορές στον ΟΑΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, ΟΑΕΕ,

Eκπτώσεις που θα ξεκινούν από τα χαμηλά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, από το 40% επί της ασφαλιστικής επιβάρυνσης και θα κλιμακώνεται μέχρι το 10% για περιορισμένο χρονικό διάστημα πρότεινε το Υπουργείο Εργασίας στους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων κατά τη πρωινή συνάντηση των τεχνικών κλιμακίων του Υπουργείου με εκπρόσωπους των μηχανικών, γιατρών και δικηγόρων.

Ένα από τα πολλά σενάρια που εξετάζεται και που θεωρείται από τα πλέον εφικτά είναι η παροχή κινήτρων έκπτωσης επί του συνολικού ασφαλίστρου για 3 χρόνια. Από το 2017 έως το 2019. Μάλιστα οι συντελεστές έκπτωσης θα βαίνουν μειούμενοι όσο οι ρυθμοί ανάπτυξης θα αυξάνονται.

Επίσης, όπως γράφει το euro2day.gr, ξεκαθαρίστηκε ότι η έκπτωση δε θα αφορά τους νέους ελεύθερους επαγγελματίες –επιστήμονες καθώς για αυτούς θα εφαρμοστούν οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν στο Μαξίμου από τον Πρωθυπουργό.

Η πρόταση προβλέπει ότι για τα εισοδήματα έως 15.000 ευρώ για την τριετία 2017-2019 θα παρέχεται έκπτωση 40% επί του συνολικού ασφαλίστρου. Για ποσά από 15.000-20.000 θα παρέχεται 35% έκπτωση. Από 20.000-25.000 ευρώ, 30% έκπτωση και από για ποσά από 40.000-50.000 η έκπτωση θα φτάνει στο 10%.

Μάλιστα στο υπουργείο ξεκαθαρίστηκε ότι οι συντελεστές έκπτωσης είναι υπό συζήτηση καθώς και ότι δεν μπορεί να υπάρξει έκπτωση και μετά το 2019.

Το υπουργείο κατέληξε σε αυτή τη νέα πρόταση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr επεξεργάστηκε στοιχεία από το ταμείο των μηχανικών, σύμφωνα με τα οποία: για εισοδήματα έως 10.000 η επιβάρυνση φόρου και εισφορών ανέρχεται στο 73% ενώ με την πρόταση Κατρούγκαλου πέφτει στο 63%. Για εισοδήματα από 10.000-20.000 η επιβάρυνση σήμερα ανέρχεται στο 41% και αυξάνεται στο 55% με την πρόταση Κατρούγκαλου. Για εισοδήματα από 20.000-30.000 από 31% σήμερα εκτοξεύεται στα 54% με τη νέα πρόταση και συνεχίζει να αυξάνεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση αυτή δεν ικανοποιεί τους εκπροσώπους των επιστημόνων οι οποίοι αντιπρότειναν τη διατήρηση ενός σταθερού ποσού βάσης εισφορών το οποίο στη συνέχεια να συνδεθεί με ένα ποσοστό αύξησης που θα συνδέεται με το εισόδημα.

Η πρόταση απορρίφθηκε από το Υπουργείο καθώς υπάρχει μνημονιακή δέσμευση για διασύνδεση των εισφορών με το εισόδημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Εθνική σύνταξη», το «παγόβουνο» του ασφαλιστικού

Η Όλγα Κεφαλογιάννη ρωτά τον Χατζηδάκη για τις αυξήσεις ασφαλιστικών εισφορών δικηγόρων

Πνιγμένοι στα χρέη οι Έλληνες – Χρωστούν 260 δισ. ευρώ σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες

Προεκλογική εξαγγελία Χατζηδάκη: «Τάζει» παραγραφή χρεών ασφαλισμένων προς τον ΕΦΚΑ

Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινούν από την Τετάρτη οι αιτήσεις για 25.000 συνταξιούχους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr