Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ακατάσχετο λογαριασμό και για τις επιχειρήσεις προανήγγειλε ο Αλεξιάδης

Ακατάσχετο λογαριασμό και για τις επιχειρήσεις προανήγγειλε ο Αλεξιάδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη δυνατότητα να έχουν ακατάσχετο λογαριασμό και οι επιχειρήσεις, προσανατολίζεται να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, κατά τη συνάντηση που είχε με μέλη του συμβουλίου της ΕΣΕΕ.

Ο κ. Αλεξιάδης ανέλαβε τη δέσμευση να περάσει τροπολογία για τη φορολογική απαλλαγή όσων εταιρειών κάνουν δωρεές για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και διαβεβαίωσε πως θα βάλει σε προτεραιότητα τη συγκρότηση ενός κεντρικού συντονιστικού οργάνου, με σκοπό την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Επίσης, τόνισε πως μετά την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από τους θεσμούς, θα αναλάβει δράση και στο ζήτημα του «φορολογικού ανταγωνισμού», το οποίο προκαλεί προβλήματα στις επιχειρήσεις που ενεργοποιούνται στις παραμεθόριες περιοχές.

Από τον πλευρά του, ο επικεφαλής της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης αποδέχθηκε ως θετική τη δέσμη μέτρων που σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον ακατάσχετο λογαριασμό.

«Η θεσμοθέτηση ακατάσχετου λογαριασμού των επιχειρήσεων αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική απόφαση για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας που κατά τη διάρκεια αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης έχει στηρίξει και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την εθνική οικονομία» τόνισε και πρόσθεσε πως «πρόκειται για μία απόφαση που θα ανακουφίσει τους επιχειρηματίες και θα τους εξασφαλίσει τη δυνατότητα ενός μίνιμουμ προγραμματισμού».

«Η ΕΣΕΕ θα θέσει στη διάθεση του υπουργείου Οικονομικών όλα τα απαραίτητα διαθέσιμα στοιχεία για τον προσδιορισμό των λεπτομερειών που θα καταστήσουν το μέτρο άμεσα αποτελεσματικό» δήλωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος καταγγέλλει την κυβέρνηση για το «ψηφιακό χαράτσι»

Τσίπρας με ΕΣΕΕ: «Στην αντίληψη της κυβέρνησης δεν έχει θέση η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα»

Τσίπρας: «Τριπλή» κρίση στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα – Χειρότερα και από τα χρόνια των μνημονίων

Τσίπρας: «Τραγική εικόνα στην αγορά» – Πέντε προτάσεις για αντιμετώπιση της ακρίβειας

ΕΣΕΕ: 7 στις 10 επιχειρήσεις είχαν μείωση τζίρου την περίοδο των εορτών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr