Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατάινεν: Το Σχέδιο Γιούνκερ θα ξεκλειδώσει δάνεια σε ελληνικές επιχειρήσεις

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανάγκη οι ελληνικές τράπεζες να εμπλακούν άμεσα στην υλοποίηση του Σχεδίου Γιούνκερ στην Ελλάδα επεσήμανε με αποκλειστικές δηλώσεις του στη EurActiv.gr, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για το Σχέδιο Γιούνκερ, κ. Γιούρι Κατάινεν.

Μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης για το Σχέδιο Γιούνκερ στις Βρυξέλλες, ο κ. Καιτάνεν υπογράμμισε ότι τα χρήματα του Σχεδίου δεν είναι μόνο για μεγάλες δημόσιες επενδύσεις.

«Το αντίθετο. Τα χρήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά χρειάζεται μια ενδιάμεση εμπορική τράπεζα. Για το σκοπό αυτό θα επισκεφτώ την Ελλάδα τις αμέσως επόμενες εβδομάδες για να συζητήσω με τις ελληνικές τράπεζες οι οποίες, τώρα που ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση, μπορούν να αρχίσουν να δανείζουν ξανά με τη στήριξη του EFSI».

Όπως επεσήμανε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ελλάδα χρειάζεται τις επενδύσεις περισσότερο από κάθε άλλη χώρα.

Ιδιαίτερα οι ελληνικές ΜΜΕ θεωρεί ότι μπορούν να αποτελέσουν τη «μηχανή» για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στο κοντινό μέλλον.

Να περιμένετε καλά νέα

Ο κ. Κατάινεν προετοίμασε για «καλά νέα» που θα πρέπει να περιμένουμε τις επόμενες μέρες για την Ελλάδα σε σχέση με τη λειτουργία του EFSΙ στη χώρα και τόνισε ότι σκοπός της επίσκεψής του θα είναι να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει τον επιχειρηματικό κόσμο και τις τράπεζες στο θέμα αυτό.

“Είναι πολύ σημαντικό για εμένα προσωπικά και για ολόκληρη την Επιτροπή να εξασφαλίσουμε ότι ο EFSI θα λειτουργήσει ομαλά και στην Ελλάδα” κατέληξε ο κ. Κατάινεν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα – Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, διοχετεύονται σε λίγους και εκλεκτούς του κ. Μητσοτάκη

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

ΟΠΑΠ Forward: 13 νέες εταιρείες και βράβευση των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr