Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έσπασαν όλα τα κοντέρ οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάρτιο – Ιστορικό ρεκόρ

Έσπασαν όλα τα κοντέρ οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάρτιο – Ιστορικό ρεκόρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Γερμανία εξάγει περισσότερο από ποτέ παρά το δυσμενές πολιτικό κλίμα παγκοσμίως», τονίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

“Παρά τους δυσμενείς πολιτικούς συσχετισμούς που συνδέονται με το Brexit και την οικονομική πολιτική που έχει αναγγείλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, οι γερμανικές εξαγωγές παρουσίασαν τον Μάρτιο ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ σημειώνοντας άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα αγγίζοντας το 0,4%”, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

“Συνολικά το ύψος τους κινήθηκε στα 118 δις ευρώ, ποσό ρεκόρ που θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο τριβής σε διεθνές επίπεδο».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, “ο Ντ. Τραμπ επικρίνει εδώ και καιρό τα γερμανικά εξαγωγικά πλεονάσματα και απειλεί με αύξηση των τελωνειακών δασμών. Επίσης η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ και κατά συνέπεια η απώλεια της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας αναμένεται να έχει επίσης αρνητικές επιπτώσεις”.

Εντούτοις, σύμφωνα με την SZ «μέχρι στιγμής οι γερμανικές εξαγωγές μπορούν και αντεπεξέρχονται στις προκλήσεις αυτές.» Από την πλευρά η TAZ του Βερολίνου σχολιάζει:

«Όχι μόνο ο Αμερικανός πρόεδρος αλλά και έγκριτοι οικονομολόγοι προειδοποιούν για τις δυσμενείς επιπτώσεις των γερμανικών εξαγωγικών πλεονασμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι άλλες χώρες ωθούνται καταγράφουν ελλείμματα στις εξαγωγές τους ή τυπώνουν νόμισμα ή ωθούνται σε νέα χρέη. Και τι κάνει την ίδια ώρα η Γερμανία; Προηγείται τον Μάρτιο, με τις εξαγωγές προϊόντων να ανέρχονται σε 25,4 δις ευρώ περισσότερα από ό,τι οι εισαγωγές. Ένας νέος κίνδυνος made in Germany».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ αποκτά πάνω από 600 drones «καμικάζι» Rogue 1

Παροχή τακτικών οχημάτων στον Λιβανέζικο Στρατό από τις ΗΠΑ: Πιθανή πώληση 90,5 εκατ. δολαρίων

Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr