Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έσπασαν όλα τα κοντέρ οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάρτιο – Ιστορικό ρεκόρ

Έσπασαν όλα τα κοντέρ οι γερμανικές εξαγωγές τον Μάρτιο – Ιστορικό ρεκόρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Γερμανία εξάγει περισσότερο από ποτέ παρά το δυσμενές πολιτικό κλίμα παγκοσμίως», τονίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

“Παρά τους δυσμενείς πολιτικούς συσχετισμούς που συνδέονται με το Brexit και την οικονομική πολιτική που έχει αναγγείλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, οι γερμανικές εξαγωγές παρουσίασαν τον Μάρτιο ένα ακόμα ιστορικό ρεκόρ σημειώνοντας άνοδο για τρίτο συνεχόμενο μήνα αγγίζοντας το 0,4%”, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

“Συνολικά το ύψος τους κινήθηκε στα 118 δις ευρώ, ποσό ρεκόρ που θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο τριβής σε διεθνές επίπεδο».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, “ο Ντ. Τραμπ επικρίνει εδώ και καιρό τα γερμανικά εξαγωγικά πλεονάσματα και απειλεί με αύξηση των τελωνειακών δασμών. Επίσης η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την ΕΕ και κατά συνέπεια η απώλεια της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας αναμένεται να έχει επίσης αρνητικές επιπτώσεις”.

Εντούτοις, σύμφωνα με την SZ «μέχρι στιγμής οι γερμανικές εξαγωγές μπορούν και αντεπεξέρχονται στις προκλήσεις αυτές.» Από την πλευρά η TAZ του Βερολίνου σχολιάζει:

«Όχι μόνο ο Αμερικανός πρόεδρος αλλά και έγκριτοι οικονομολόγοι προειδοποιούν για τις δυσμενείς επιπτώσεις των γερμανικών εξαγωγικών πλεονασμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι άλλες χώρες ωθούνται καταγράφουν ελλείμματα στις εξαγωγές τους ή τυπώνουν νόμισμα ή ωθούνται σε νέα χρέη. Και τι κάνει την ίδια ώρα η Γερμανία; Προηγείται τον Μάρτιο, με τις εξαγωγές προϊόντων να ανέρχονται σε 25,4 δις ευρώ περισσότερα από ό,τι οι εισαγωγές. Ένας νέος κίνδυνος made in Germany».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr