ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνικό Ομόλογο,


















































Συνέδριο MEAD: Το καθεστώς του Ιράν καταρρέει αρχές 2027 - Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα σε 20
Αλ. Τσίπρας: ΤΩΡΑ επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια
Ανησυχία στην Τουρκία για τη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ (βίντεο)
Ισραηλινός Αρχηγός Ναυτικού: «Δεν υπάρχει πλέον κανένα απομακρυσμένο μέτωπο» - Μήνυμα προς Τουρκία και Ιράν
Η Ελλάδα δηλώνει επιχειρησιακή ετοιμότητα για την προστασία των θαλάσσιων διεκδικήσεών της έναντι της Τουρκίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά μετά την ανακοίνωση για την επιστροφή της χώρας στις αγορές.
Το Ελληνικό Δημόσιο ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι επιστρέφει στις αγορές ομολόγων για πρώτη φορά μετά το 2014 εκδίδοντας νέο 5ετές ομόλογο.
Η διαδικασία έκδοσης που θα ακολουθηθεί είναι αυτή του κοινοπρακτικού δανείου μέσω βιβλίων προσφορών που θα κλείσει αύριο Τρίτη. Οπότε και θα ανακοινωθούν τόσο το επιτόκιο δανεισμού καθώς και το ύψος των προσφορών που θα συγκεντρώσει η έκδοση. Υπενθυμίζεται ότι το 2014 το επιτόκιο δανεισμού για το 5ετες ομολόγου που είχε εκδοθεί τότε (απόδοση του ομολόγου) είχε διαμορφωθεί στο 4,95%.
Την όλη διαδικασία ανέλαβαν οι τράπεζες BNP Paribas, Citigroup Global Markets Limited, Deutsche Bank AG, London Branch, Goldman Sachs, International Bank, HSBC Bank plc and Merrill Lynch International.
Οι αγορές αντέδρασαν θετικά με τη σχετική ανακοίνωση. Είναι ενδεικτικό ότι πριν από λίγο η απόδοση του 2ετούς ομολόγου στη δευτερογενή αγορά σημείωνε πτώση κατά 0,013% και κυμαίνονταν στο 3,34%. Αντίθετα σταθεροποιητικές τάσεις εμφάνιζε το 10ετές ομολόγο το οποίο διαπραγματευόταν με απόδοση 5,27%.























































