ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ελληνικό Ομόλογο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Οικονομική Ανάπτυξη, Χρηματιστήριο,


















































Τι είναι η «παγίδα του Θουκυδίδη» και γιατί έκανε ο Σι Τζινπίνγκ αναφορά σε αυτήν όταν συνάντησε τον Τραμπ
Ελληνικό υποβρύχιο ΔΕΝ μπλέχτηκε σε δίχτυα τράτας - Τι συνέβη
Πρώην βουλευτές και στελέχη της ΝΔ «αδειάζουν» Μητσοτάκη και προαναγγέλλουν νέο κόμμα: «Η παράταξη αξίζει να ξαναβρεί την ψυχή της»
Η Μπριζίτ χαστούκισε τον Μακρόν για «φλερτ» με Ιρανή ηθοποιό, αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Κώστας Καραμανλής: Νέες βολές κατά Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική, με αφορμή την Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για το ελληνικό ομόλογο επιβεβαιώνουν με ρεπορτάζ τους οι Financial Times, τονίζοντας πως σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας Bond Radar από τα χρήματα που επενδύθηκαν στο νέο 5ετές ομόλογο το 44% προήλθε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ το 26% προήλθε από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Σημαντική ήταν η ελληνική συμμετοχή, που φέρεται να αναλογεί στο 14% του κεφαλαίου που επενδύθηκε, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας Bond Radar που επικαλούνται οι «Financial Times».
Η έξοδος στις αγορές απέφερε 3 δισεκατομμύρια ευρώ και έγινε σε δύο στάδια: πρώτον με την έκδοση νέου 5ετούς ομολόγου και δεύτερον με την αντικατάσταση παλαιότερου ομολόγου που έληγε το 2019 με τίτλο που θα λήξει το 2022.
Σημαντική ήταν η ελληνική συμμετοχή, που φέρεται να αναλογεί στο 14% του κεφαλαίου που επενδύθηκε, χωρίς να είναι γνωστό τι ποσοστό προήλθε από ιδιώτες. Ακόμα, 7% των χρημάτων προήλθε από τη Γαλλία.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, πάνω από το ένα-τρίτο των επενδυτών, περίπου το 36%, ήταν ιδιωτικά κερδοσκοπικά κεφάλαια (hedge funds).
Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,625%, ελαφρώς καλύτερο από το 4,95& που είχε καταγραφεί στην προηγούμενη έκδοση, το 2014, όμως αναλογικά χειρότερο με δεδομένο ότι η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ έχει ρίξει το κόστος δανεισμού των χωρών της ευρωζώνης σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με το παρελθόν.
Συνολικά το ελληνικό χρέος προσέλκυσε περίπου 200 επενδυτές, εκ των οποίων οι μισοί ήταν παλιοί που έλαβαν μέρος στην ανταλλαγή του παλιού ομολόγου και οι υπόλοιποι ενδιαφέρθηκαν για το νέο ομόλογο.























































