Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστέςΚύπροςΙσραήλΚουρδιστάνΤουρκίαΣκόπιαΒαλκάνιαΙράν
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος: «Μείζον ζήτημα να υπάρξει μια ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»

Μίχαλος: «Μείζον ζήτημα να υπάρξει μια ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»

«Η Ελλάδα εφάρμοσε όλες τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις και αν μη τι άλλο πρέπει τώρα να απολαύσει τα οφέλη που αναλογούν στον ελληνικό λαό. Ουσιαστική ρύθμιση του ελληνικού χρέους, λοιπόν, και βέβαια συνέχιση των προσπαθειών για να πετύχουμε συμφωνία για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, που θα πρέπει να κατευθυνθούν στην ανάπτυξη».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τις σκέψεις αλλά και τις προσδοκίες του επιχειρηματικού κόσμου από το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Αναλυτικά, ο κ. Μίχαλος δήλωσε τα εξής:

«Μετά από πολλά χρόνια μνημονίων και βαθιάς ύφεσης, η ελληνική οικονομία δείχνει εμφανή σημάδια σταθεροποίησης, γεγονός το οποίο αναμένεται να πιστοποιηθεί και επισήμως από τους εταίρους μας στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης με την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης.

»Το μεγάλο ζητούμενο, όμως, είναι τι θα γίνει όταν η ελληνική οικονομία βγει από τα προγράμματα σταθεροποίησης στις 20 Αυγούστου.

»Το μείζον ζήτημα είναι να υπάρξει μια ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, έστω και τώρα, με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, καθώς αυτή η κίνηση θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα και με τη σύμφωνη γνώμη όλων ανεξαιρέτως των εταίρων μας.

»Ας μην ξεχνάμε ότι επί της ουσίας στην Ελλάδα το μεγάλο πρόβλημα ήταν το τραπεζικό της σύστημα και, με τις λανθασμένες επιλογές των δανειστών, τελικά μετατράπηκε το ιδιωτικό χρέος σε δημόσιο.

»Αυτό πρέπει την Πέμπτη να λάβει ένα τέλος.

»Η Ελλάδα εφάρμοσε όλες τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις και αν μη τι άλλο πρέπει τώρα να απολαύσει τα οφέλη που αναλογούν στον ελληνικό λαό.

»Ουσιαστική ρύθμιση του ελληνικού χρέους, λοιπόν, και βέβαια συνέχιση των προσπαθειών για να πετύχουμε συμφωνία για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, που θα πρέπει να κατευθυνθούν στην ανάπτυξη.

»Κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ βαθιάς κρίσης που πέρασε η Ελλάδα, χάσαμε πάνω από 250.000 επιχειρήσεις. Μικρές, μεσαίες και μεγαλύτερες.

»Όσες έχουν παραμείνει, αυτές που έχουν υποφέρει τα τελευταία 8,5 χρόνια από την υπερφορολόγηση και τις μεγάλες περικοπές, είναι αυτές που προσδοκούν, τώρα που βγαίνουμε από το τούνελ, να δουν μια πιο ανταγωνιστική φορολογική πολιτική, ένα πιο ανταγωνιστικό και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και βεβαίως, πάνω απ’ όλα, λιγότερη γραφειοκρατία και επιτέλους βελτίωση στην ποιότητα και στους χρόνους απονομής της δικαιοσύνης, ώστε να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκότερο για τις επιχειρήσεις περιβάλλον».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μίχαλος: Κίνητρα στις επιχειρήσεις της περιφέρειας και δυνατές τράπεζες τα κλειδιά για ανάπτυξη

Μίχαλος: Ψηφιοποίηση του ΓΕΜΗ και δωρεάν παροχή 130.000 ψηφιακών υπογραφών

Μίχαλος: Αυτά είναι τα εμπόδια για την ανταγωνιστικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Μίχαλος: Ικανοποιητική η ανταπόκριση της υπηρεσίας ΓΕΜΗ του ΕΒΕΑ για τις Α.Ε.

Συνάντηση Θάνου-Μίχαλου για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr