Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Καλές ημέρες για τα ελληνικά ομόλογα και την έξοδο στις αγορές»

«Καλές ημέρες για τα ελληνικά ομόλογα και την έξοδο στις αγορές»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θετικούς οιωνούς για μία μελλοντική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές «βλέπει» η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, λίγα 24ωρα μετά την απόφαση του Eurogroup και την αναβάθμιση από τον Standard & Poor’s.

Συγκεκριμένα, σε σημερινό της δημοσίευμα, η ελβετική εφημερίδα κάνει λόγο για «καλές ημέρες στα ελληνικά ομόλογα». Και αυτό, όπως εξηγεί, γιατί ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard and Poor’s αναβάθμισε το μακρoπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας από «Β» σε «Β+», με σταθερή προοπτική για το μέλλον.

Όπως επισημαίνει, μάλιστα, ο αρθρογράφος, μετά την τελευταία αναβάθμιση, «τα ομόλογα απέχουν μόλις μία βαθμίδα από την κατηγορία της “σύστασης για επένδυση”».

Άλλωστε, «μόνο τότε μία ευρύτερη ομάδα επενδυτών θα αρχίσει και πάλι να προτιμάει τα ελληνικά ομόλογα». «Και η ΕΚΤ συνυπολογίζει μόνο τίτλους αυτής της κατηγορίας στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων που υλοποιεί» σπεύδει να προσθέσει.

Η ελβετική εφημερίδα, στη συνέχεια, υπενθυμίζει ότι «την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ανακοίνωσαν διευκολύνσεις για το ελληνικό χρέος». Κατάφεραν, όπως σημειώνει, να συμφωνήσουν στις προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ολοκληρώσει το πρόγραμμα διάσωσης και από τον Αύγουστο, να αναχρηματοδοτείται με τις δικές της δυνάμεις στις αγορές.

«Η αναβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poors τη Δευτέρα ήταν η αντίδραση σε αυτή την απόφαση» καταλήγει ο αρθρογράφος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Λαγκάρντ σε Χατζηδάκη: Όχι στον οριζόντιο περιορισμό της χρήσης μετρητών στην Ελλάδα

Αναβάθμιση από S&P: Έδωσε στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα

Τζεντιλόνι: «Ανησυχώ για την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη»

Η Standard and Poor’s δεν έδωσε επενδυτική βαθμίδα στον Μητσοτάκη – Περιμένει τις εκλογές

Standard & Poor’s: Άφησε στάσιμη την ελληνική οικονομία, αναβάθμισε μόνο τις προοπτικές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr