Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύμβουλος Ερντογάν: Θα αποκρούσουμε την «απόπειρα οικονομικού πραξικοπήματος»

Σύμβουλος Ερντογάν: Θα αποκρούσουμε την «απόπειρα οικονομικού πραξικοπήματος»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Με την οξύνοια του έθνους μας και την καθοδήγηση του προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μπορούμε να αποκρούσουμε την προσπάθεια οικονομικού πραξικοπήματος» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter σήμερα Πέμπτη ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Προεδρίας στην Τουρκία, Φαχρετίν Αλτούν, σύμφωνα με την αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

Η Άγκυρα επιμένει προς το παρόν στην άρνησή της για έκδοση του Αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, τον οποίο κατηγορεί για κατασκοπεία και συμμετοχή στο δίκτυο των γκιουλενιστών, ενώ «απαντά» με μποϊκοτάζ του iPhone και άλλων ηλεκτρονικών ειδών στις αμερικανικές οικονομικές κυρώσεις και δασμούς.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ διαμηνύουν ότι όχι μόνο θα παραμείνουν εν ισχύ δασμοί και κυρώσεις, αλλά η οικονομική πίεση ενδεχομένως να ενταθεί, εάν η Άγκυρα δεν αλλάξει στάση.

Στις αγορές πάντως η τουρκική λίρα ανακάμπτει για τρίτη διαδοχική ημέρα. Ενισχύεται περίπου 2% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία στα 5,8166 δολάρια.

Η ανάκαμψη της λίρας είναι αποτέλεσμα των μέτρων στήριξης, που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα η κεντρική τράπεζα της χώρας, αλλά και των προσδοκιών ότι η τουρκική οικονομία θα βρει επιπλέον στηρίγματα από το εξωτερικό.

Μετά τη δέσμευση του Κατάρ για επενδύσεις 15 δισ. δολαρίων, πολλοί κοιτούν προς τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας με τις διμερείς συναλλαγές να προσεγγίζουν τα 37 δισ. ευρώ ετησίως.

Περίπου 6.500 πλήρως ή μερικώς ελεγχόμενες από γερμανικά κεφάλαια εταιρείες λειτουργούν στην τουρκική αγορά.

Ιδιαίτερα κρίσιμο τεστ για την πορεία της λίρας θεωρείται και η σημερινή τηλεδιάσκεψη, που θα πραγματοποιήσει ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών, Μπεράτ Αλμπαϊράκ με ξένους επενδυτές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr