ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εντολή Ερντογάν: Σε λίρα όλες οι συμφωνίες real estate στην Τουρκία!

Εντολή Ερντογάν: Σε λίρα όλες οι συμφωνίες real estate στην Τουρκία!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με στόχο τη στήριξη του εθνικού νομίσματος, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε απόφαση σύμφωνα με την οποία οι συμφωνίες πώλησης και μίσθωσης ακινήτων θα γίνονται πλέον σε τουρκικές λίρες, δίνοντας τέλος σε τέτοιου είδους συμφωνίες σε ξένο νόμισμα.

Η απόφαση, που δημοσιεύθηκε σήμερα Πέμπτη στην επίσημη Εφημερίδα της τουρκικής Κυβέρνησης, προβλέπει ότι τα συμβόλαια πώλησης και μίσθωσης σε ξένο νόμισμα πρέπει να μετατραπούν σε λίρες εντός 30 ημερών.

Στην Τουρκία, ιδιαίτερα στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, είναι συνηθισμένη πρακτική να συνάπτονται συμβόλαια πώλησης και μίσθωσης ακινήτων σε ξένο νόμισμα.

Η λίρα έχει χάσει περίπου το 40% της αξίας της έναντι του δολαρίου φέτος λόγω ανησυχιών για την επιρροή του Ερντογάν στη νομισματική πολιτική και τη διπλωματική διαμάχη μεταξύ της Τουρκίας και των ΗΠΑ.

Στις 09.09 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία της διαμορφώθηκε στις 6,370 λίρες ανά δολάριο, οριακά χαμηλότερα από το κλείσιμο της Τετάρτης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Εϊλάτ 2035»: Η απάντηση του Ισραήλ στον εμπορικό άξονα Άγκυρας, Ντόχας και Ριάντ

Ερντογάν: Ο αγώνας κατά του Ισραήλ γίνεται «για τη δική μας επιβίωση και για την επιβίωση του [τουρκικού] έθνους μας»

Οι Αρμένιοι της Αμερικής στο πλευρό των Ελληνοαμερικανών: Να μην πάρει η Τουρκία κινητήρες αεροσκαφών

Επιστολή Φαραντούρη στο Κογκρέσο για τον τουρκικό επανεξοπλισμό: «Μην ανατρέψετε την ισορροπία στην Αν. Μεσόγειο»

Η AHEPA αντιτίθεται στην πώληση κινητήρων τζετ ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία, επιστολή προς τον Πρόεδρο Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr