ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σαλβίνι στέλνει μήνυμα στους οίκους αξιολόγησης να μην πειράξουν τα «ασημικά» της Ιταλίας

Ο Σαλβίνι στέλνει μήνυμα στους οίκους αξιολόγησης να μην πειράξουν τα «ασημικά» της Ιταλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ματέο Σαλβίνι σχολίασε και σήμερα Δευτέρα την κόντρα με την Ε.Ε. και τις εξελίξεις στις ιταλικές αγορές.

Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κάνενα σχέδιο για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ και εξέφρασε την ελπίδα οι οίκοι αξιολόγησης να είναι δίκαιοι στην αναθεώρηση της “βαθμολογίας” τους για το αξιόχρεο της χώρας.

«Ελπίζω ότι κανείς δεν θα δείξει προκατάληψη εναντίον της κυβέρνησής μας ή περίεργες προθέσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι, αρχηγός της ακροδεξιάς Λέγκας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Πρόσθεσε δε ότι οι κινήσεις των οίκων αξιολόγησης δεν θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν από κανέναν για να αναγκάσουν την Ιταλία να «πουλήσει τα ασημικά της», όπως για για παράδειγμα τις κρατικά ελεγχόμενες ενεργειακές Eni και Enel, την ασφαλιστική Generali ή τα ταχυδρομεία Poste Italiane.

Yπενθυμίζουμε ότι o S&P, που αξιολογεί την Ιταλία σήμερα στο BBB με σταθερή προοπτική, θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 26 Οκτωβρίου.

Η Moody’s, που βαθμολογεί με Baa2 και αρνητική προοπτική, θα δώσει επίσης την ετυμηγορία της στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι αγορές έχουν κάνει τη δική τους “αναθεώρηση” πάντως ανεβάζοντας την απόδοση του ιταλικού δεκαετούς σε υψηλά τεσσάρων ετών. ​

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας της Ευρώπης

Νίκος Δένδιας: Θα καταστήσουμε τις ιταλικές φρεγάτες FREMM πανίσχυρες – «Μαζί με τις FDI, μαζί με τις ΜΕΚΟ θα είναι ο πυρήνας ισχύος του ελληνικού Στόλου στη νέα εποχή»

Ο Νίκος Δένδιας στη Ρώμη για τις φρεγάτες FREMM και την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας

Ο Νίκος Δένδιας υπογράφει την πρόσκτηση δύο φρεγατών Bergamini – Πότε τα πλοία έρχονται στην Ελλάδα

Διεθνής στρατιωτική δύναμη στο νότιο Λίβανο για να επαληθεύσει τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr