Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιο ρόλο-«κλειδί» για την οικονομία έδωσε ο Ερντογάν σε έναν θεολόγο

Ποιο ρόλο-«κλειδί» για την οικονομία έδωσε ο Ερντογάν σε έναν θεολόγο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη σύσταση μίας νέας Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής προέβη ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Άγκυρας να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να επαναφέρει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης την οικονομία, να ανακόψει τον καλπάζοντα πληθωρισμό και τον κατήφορο της λίρας.

Κάθε άλλο παρά καθησυχαστικές είναι, ωστόσο, οι πρώτες ενδείξεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters στην επιτροπή συμμετέχουν πολλοί από τους υφιστάμενους συμβούλους και στενούς συνεργάτες του Ταγίπ Ερντογάν -που δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώνει «πολέμιος των επιτοκίων»- αλλά και ένας καθηγητής… Θεολογίας, με ειδίκευση πάντως στην ισλαμική τραπεζική.

Συνολικά εννέα νέες επιτροπές, που αφορούν πέραν της Οικονομίας, την Εκπαίδευση, την Επιστήμη, τον Πολιτισμό, την Ασφάλεια και την Υγεία, ιδρύονται στο πλαίσιο των θεσμικών αλλαγών, που συνοδεύουν την μετάβαση σε προεδρική δημοκρατία.

«Μία τεράστια ευκαιρία πήγε χαμένη. Η Τουρκία έχει κορυφαίους οικονομολόγους και τραπεζίτες και θα μπορούσε ακόμη και να εντάξει διεθνείς ειδικούς στην επιτροπή της προκειμένου να προσθέσουν νέες ιδέες και αξιοπιστία» σχολίασε ο Τίμοθι Ας της BuleBay Asset Management.

Σημειώνεται ότι σε λίγη ώρα η τουρκική κυβέρνηση αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο της για την τιθάσευση του πληθωρισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr