Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο χτύπημα στον Ερντογάν – Η Ιορδανία βάζει δασμούς στα τουρκικά προϊόντα από 20% έως 30%

Νέο χτύπημα στον Ερντογάν – Η Ιορδανία βάζει δασμούς στα τουρκικά προϊόντα από 20% έως 30%
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ιορδανία ξεκίνησε από την Πέμπτη να επιβάλλει τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές από την Τουρκία, μετά τον τερματισμό μιας συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου μεταξύ των δύο κρατών.

Στα τουρκικά προϊόντα θα επιβληθούν τελωνειακοί δασμοί από 20% έως 30% μετά τον τερματισμό της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου νωρίτερα φέτος, πράγμα που αποτελεί καίριο πλήγμα για όσους έκαναν δουλειές με την Τουρκία.

Νωρίτερα φέτος η Ιορδανία ανέστειλε τη συμφωνία ελευθέρου εμπορίου με την Τουρκία, λέγοντας ότι βλάπτει την εθνική της παραγωγή διότι ευνοούσε τα τουρκικά προϊόντα.

Η ιορδανική κυβέρνηση τόνισε ότι η συμφωνία που τέθηκε σε ισχύ το 2011 οδήγησε σε κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών τουρκικών προϊόντων στη χώρα και προκάλεσε σημαντική ζημία στις ιορδανικές επιχειρήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τα τουρκικά προϊόντα που είναι επιδοτούμενα από το τουρκικό κράτος.

Ο Ιορδανός υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου, Ταρίκ Αλ Χαμουρί, επιβεβαίωσε ότι η απόφαση είναι τελική, εκτός εάν συναφθεί κάποια νέα συμφωνία με όρους που θα είναι επωφελείς και για τις δύο χώρες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr