ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εισαγγελικό «ντου» στη Deutsche Bank – Ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος

Εισαγγελικό «ντου» στη Deutsche Bank – Ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έρευνα στα κεντρικά γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη και σε άλλες τοποθεσίες πραγματοποιούν οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας από το πρωί σήμερα Πέμπτη, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αρχές, η έρευνα διεξάγεται σε σχέση με καταγγελίες για δραστηριότητες που αφορούν ξέπλυμα χρήματος. Οι καταγγελίες αφορούν δύο υπαλλήλους της τράπεζας.

Συνολικά, περίπου 170 αστυνομικοί και στελέχη άλλων υπηρεσιών συμμετέχουν στην έρευνα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μια έρευνα στα λεγόμενα «Panama Papers» οδήγησε σε στοιχεία ότι η Deutsche Bank βοήθησε πελάτες της να δημιουργήσουν λογαριασμούς στο εξωτερικό, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Η Deutsche Bank φέρεται να μην γνωστοποίησε στις αρχές συναλλαγές εικαζόμενης νομιμοποίησης παράνομων εσόδων όταν ύποπτα κεφάλαια μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς της τράπεζας, σύμφωνα με τις αρχές.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της γερμανικής τράπεζας σημειώνει βουτιά 3,3% στα 8,32 ευρώ, ενώ στα χαμηλά της ημέρας βρέθηκε να χάνει 4,7%.

Από την πλευρά της, η Deutsche Bank ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές και επιβεβαίωσε ότι η έρευνα συνδέεται με τα «Panama Papers», ενώ διευκρίνισε ότι θα κάνει νέες ανακοινώσεις όταν θα υπάρχουν περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γαλλία και Γερμανία δεν περιμένουν αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής μετά τη νίκη των Δημοκρατικών

ΜΚΟ «Παιδική Χαρά»: Δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία των κατηγορουμένων – Τι είπε η σύντροφος του Φιρινίδη

Άμτζαντ Τάχα: Η Μουσουλμανική Αδελφότητα σε αναζήτηση έδρας στην Ευρώπη

Φούρνοι «Χωριάτικο»: Βαριές ποινικές διώξεις για 9 κακουργήματα και δύο πλημμελήματα στους 59 κατηγορούμενους

Pizza Fan και «Χωριάτικο»: Δεσμεύεται η κινητή και η ακίνητη περιουσία των κατηγορουμένων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr